U sklopu projekta “#zavolontirAJMOse“, Mreža udruga Zagor održala brojne aktivnosti

DOZNALI SVE O VOLONTIRANJU: U zagorskim osnovnim školama organizirana predavanja i radionice za djelatnike i učenike

Objavljeno: 22.03.2020. JM

U sklopu projekta “#zavolontirAJMOse“, Mreža udruga Zagor održala je brojne aktivnosti u osnovnim školama na području Krapinsko – zagorske županije. Održana su tako dva edukativna predavanja za djelatnike osnovnih škola iz Zlatara i Lobora, a na kojima su sudionici stekli znanja iz osnova menadžmenta volontera, odgoja za volontiranje te osnivanja i djelovanja školskog volonterskog kluba, kao i o vođenju dokumentacije i evidencije volonterskih sati. Na predavanjima je sudjelovalo ukupno 52 djelatnika škola.

Pet radionica

Isto tako, provedeno je pet radionica za učenike osnovnih škola u Desiniću, Zaboku i Bedekovčini, na kojima su učenici imali prilike upoznati se s ulogom i značajem volonterstva, pravim i obvezama volontera, dobrobitima koje volontiranje pruža, kao i mogućnostima uključivanja u volonterski rad.

Na dosadašnjim radionicama sudjelovala su ukupno 52 učenika, a u planu je održavanje još pet radionica u osnovnim školama u Desiniću, Zlataru i Loboru. Nakon održanih radionica krenut će se u planiranje i provedbu volonterskih aktivnosti koje će učenici sami osmišljavati u suradnji sa svojim školama.

Vrijednost projekta

Projekt “#zavolontirAJMOse“ provodi Mreža udruga Zagor uz partnere Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, OŠ Bedekovčina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor i Krapinsko-zagorsku županiju. Ukupna vrijednost projekta je 141.243,07 kuna, a iznos od 138.243,07 kuna, financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba