KORONAVIRUS SE ŠIRI: Na sjednici Vlade najavljene još restriktivnije mjere

U Hrvatskoj službeno proglašena epidemija, a susjedna Slovenija zatvara škole, vrtiće i fakultete

Objavljeno: 12.03.2020. zagorjeinternational

Ministar zdravstva Vili Beroš i službeno je proglasio epidemiju u Hrvatskoj, a na dnevnom današnje sjednice Vlade je i izmjena i dopuna Odluke o osnivanju Radne skupine za unapređenje uvjeta poslovanja u Hrvatskoj, odnosno proširenje nadležnosti Radne skupine na praćenje utjecaja koronavirusa na hrvatsko gospodarstvo i predlaganje mjera. Premijer Plenković je najavio donošenje još restriktivnijih mjera.
Inače, susjedna Slovenija u ponedjeljak zatvara sve škole, vrtiće i fakultete. Kako javlja Siol.net, a prenosi Index.hr, među zaraženima su dvije učiteljice iz dviju osnovnih škola, a u jednoj od tih škola zaražen je i učenik.
Podsjetimo, World Health Organization jučer je proglasio pandemiju.

– Pandemija nije riječ koju koristimo olako ili nemarno. Riječ je to koja, ako je pogrešno upotrijebimo, može izazvati neopravdan strah ili neopravdano prihvaćanje mišljenja da je borba gotova, što vodi patnji i smrti – rekao je Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Dodao je kako se tisuće ljudi bore za svoje živote u bolnicama diljem svijeta te da će broj zaraženih i mrtvih u danima i tjednima pred nama biti još veći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba