U ponedjeljak bi na HRT-u trebala krenuti "Škola na Trećem", a iz jedne zagrebačke škole su potvrdili:

“Ovdje je opća frka, dijele se tableti u slučaju da škola u ponedjeljak krene online”

Objavljeno: 12.03.2020. zagorjeinternational

– Ovdje je opća frka, tableti se dijele prvašima i petašima, moraju se podijeliti u slučaju da od ponedjeljka krene online nastava. Ali nitko nema roditeljsku suglasnost za tablete, a roditelji su odgovorni za eventualni kvar – rekli su za portal Metropolitan.hr iz jedne zagrebačke škole.
Hoće li u ponedjeljak biti nastave i hoće li ona krenuti online, upitali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
– Ministarstvo nema takvih informacija. Kao što je istaknula ministrica Divjak u izjavi za medije, važno je da budemo svjesni situacije, da hladne glave odlučujemo i da planiramo postupno i utemeljeno na argumentima, da o tome odlučuju stručnjaci i da se izbjegne bilo kakva ishitrena reakcija koja ne bi bila dobra za sustav. Također ističemo kako Ministarstvo nije to koje zatvara škole, Stožer civilne zaštite RH je taj koji donosi odluke. Ministarstvo prati situaciju te će reagirati u skladu s odlukama Kriznog stožera civilne zaštite RH te će o novim informacijama i eventualnim preporukama na vrijeme obavijestiti javnost – kažu u Ministarstvu.
Kako piše Index.hr, sukladno odluci Vlade, Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja sudjelovat će u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu. Tako od ponedjeljka u 8 sati na Trećem programu HRT-a kreće emisija nastavnog programa nazvanog “Škola na Trećem”.
Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku.
Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u srijedu je najavio da od petka nema nastave u istarskim školama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter