Matija Kraševac novi predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ

“Nastavit ćemo formirati buduće lidere i liderice, slijediti put socijaldemokracije i zalagati se za ravnopravnost spolova”

Objavljeno: 10.03.2020. JJ

Forum mladih SDP-a Krapinsko – zagorske županije u subotu je u Galeriji grada Zaboka održao 13. Izbornu konvenciju. Za novog predsjednika izabran je Matija Kraševac, uz tajnicu Foruma Danijelu Krznar, potpredsjednici su Deni Hršak, Katarina Kanceljak, Zvonimir Gretić i Marija Jagečić, a članovi Predsjedništva Mihaela Visinski, Mario Lipnjak i Lucija Grabušić.

Dan žena

Novoizabrani predsjednik istaknuo je da mu je cilj potaknuti mlade da se počnu aktivno baviti politikom i sudjeluju direktno u donošenju odluka te je najavio da će se nastaviti s edukacijama i formiranjem budućih lidera i liderica. Napomenuo je i da će i novo rukovodstvo slijediti put socijaldemokracije i zalagati se za ravnopravnost spolova, jednakost između svih svojih članova, neovisno o podrijetlu, vjeri ili bilo kojem drugom faktoru različitosti. Cilj je, rekao je novoizabrani predsjednik, kreirati društvo u kojem će se svaki pojedinac osjećati sigurno i slobodno izraziti svoje mišljenje te nastaviti dobru suradnju sa županijskim tijelima. Na konvenciji su bili i potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je iskoristio priliku i povodom Dana žena razveselio sve prisutne dame ružama, pohvalivši dosadašnju suradnju Foruma i stranke, uz nadu da će i buduća suradnja biti na tako zavidnoj razini.

Među top tri

Kao gošće, sudjelovale su i zamjenica župana Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek i predsjednica Foruma žena KZŽ Sandra Turković. Prisutne je pozdravila i predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske Biljana Gaća, koja je također pohvalila zagorski Forum kao jedan od boljih foruma mladih u Hrvatskoj, istaknuvši kako se nalaze među top tri foruma u Hrvatskoj. Bili su tu i predstavnici Foruma mladih Varaždinske, Međimurske, Bjelovarsko – bilogorske i Koprivničko – križevačke županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba