U SŠ Krapina svečano otvorena županijska smotra Lidrano

FESTIVAL KREATIVNOSTI: Svoje umijeće kroz literarno, dramsko – scensko i novinarsko stvaralaštvo pokazat će preko 200 učenika

Objavljeno: 10.03.2020. ivanabelosevic

U atriju Srednje škole Krapina održava se županijski susret Lidrano za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije. Radi se o najvećem natjecanju učenika u literarnom, dramskom i novinarskom stvaralaštvu, a s područja KZŽ ove godine sudjeluje 200-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola.

Sve brojniji

– Lidrano je smotra kreativnosti i festival kreativnosti mladih. Svake godine ga s veseljem iščekujemo i svake godine je sve brojniji. Ove je godine preko 200 sudionika, učenica i učenika osnovnih i srednjih škola sa 100-tinjak mentora, što govori koliko je to kod nas popularna smotra, a upravo ovaj naš Lidrano predstavlja i praznik svega onog rada s darovitom i talentiranom djecom koji se odvija kroz cijelu školsku godinu. Lidrano je mjesto da se pokaže najbolje od najboljeg na području literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Čestitam svim sudionicima, mentorima i roditeljima koji podržavaju svoju kreativnu djecu – rekla je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je i otvorila ovogodišnji Lidrano.

Dobrodošlicu sudionicima poželio je ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan.
– Ovo je prilika da pokažete sav kreativni potencijal u onom dijelu gdje su vas pripremale mentorice i da zasjate u najboljem svjetlu. Vidim da je kod vas prisutna i pozitivna trema, stoga vam želim puno uspjeha i neka vam u današnjem nastupu ostane poticaj da i dalje razvijate svoje kreativne potencijale – zaključio je Rozijan, obraćajući se učenicima srednjih škola koji su u atriju upravo započeli s pojedinačnim nastupima pred prosudbenim povjerenstvom, kojeg čine glumica Mirela Videk Hranjec, prvostupnica dramskih umjetnosti Dea Presečki te glumac i slobodni umjetnik Ivan Đuričić.

Okrugli stolovi

Mirela Videk Hranjec rekla nam je kako je svake godine lijepo i zanimljivo.

– Djeca se potrude, pa to očekujemo i ove godine. Vidjet ćemo jesu li se unaprijedili ili nisu, a konačne rezultate imat ćemo za nekoliko sati – istaknula je bedekovčanska glumica.
Nakon pojedinačnih i grupnih nastupa srednjoškolaca, u 12.30 sati počinju nastupi osnovnoškolaca, a u posebnim su terminima organizirani i okrugli stolovi za novinarske i literarne radove. Novinarske radove procjenjuju Biserka Jakšić i Jelena Jazbec, a literarne Hrvoje Kovačević i Branka Vrbanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba