Točka prepoznatljivosti Varaždinske županije

Otkrivena dvojezična informativno – edukativna tabla na hrvatskom i engleskom jeziku o višestoljetnoj lipi iz Nove Vesi Petrijanečke

Objavljeno: 09.03.2020. zagorjeinternational

U cilju veće prepoznatljivosti te isticanja biološke raznolikosti Varaždinske županije, u subotu je u Novoj Vesi Petrijanečkoj otkrivena dvojezična informativno –  edukativna tabla na kojoj se na hrvatskom i engleskom jeziku pružaju osnovne informacije o staroj lipi iz 15. stoljeća, koja raste pokraj kapele Sv. Katarine u Novoj Vesi.

Izdana brošura

Udruga “Nova Ves u srcu”, ističe predsjednik Udruge i županijski vijećnik Roman Strelec, nakon nekoliko uspješnih projekata u 2019. godini, inicirala je te provela i ovaj projekt koji će se u narednom vremenu vezati i na očuvanje te zaštitu lipe kao vrijednog biološkog, kulturološkog i povijesnog spomenika. U sklopu projekta, uz otkrivanje dvojezične informativne ploče s osnovnim informacijama o višestoljetnoj lipi, izdana je i brošura u kojoj se o stablu lipe govori iz povijesnog i drugih aspekata.

Svjedok povijesti

Predsjednik udruge Roman Strelec, zahvalivši se Županiji na prepoznavanju važnosti ovog projekta, zajedno sa suradnicima je napomenuo kako je prepoznavanje i isticanje specifične biološke raznolikosti važno jer generira pozitivan osjećaj pripadnosti, kao i čvrstu poveznicu s poviješću kojoj je ova višestoljetna lipa bila svjedok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter