Javna vatrogasna postrojba Krapina predstavila autoljestve

INTERVENCIJE NA 32 METRA: “Iako nisu nove, najmodernije su u Zagorju i sretni smo što nam upotpunjavaju vozni park”

Objavljeno: 09.03.2020. ivanabelosevic

Na poligonu u Mihaljekovom Jarku, Javna vatrogasna postrojba Krapina predstavila je autoljestve koje su nedavno nabavili te su s njima napravili kratku vježbu.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Krapina Marijan Lovrenčić rekao je kako se ne radi o novim autoljestvama, ali su najmodernije u Zagorju.

Košara i oprema

– Dvije su generacije modernije, nego ove koju smo imali do sada. Tako da smo jako sretni što nam upotpunjavaju vozni park i sigurno će nam olakšati tehničke intervencije, radove na visini, spašavanja i druge stvari za koje ih redovno koristimo. Moram reći da su u protekla dva tjedna, svi djelatnici prošli obuku s autoljestvama i za operatere i vozače te su izrazito zadovoljni sa samim vozilom i načinom rada autoljestvi i s mogućnostima koje pružaju. Po prvi puta imamo košaru koja može nositi dva vatrogasca i jednu osobu za spašavanje, ima mogućnost prihvata za nosila s ozlijeđenom osobom i zaista je dobra, te na sebi ima dosta opreme. Radna visina ovih autoljestava je 32 metra – istaknuo je Lovrenčić te dodao kako kontinuirano rade na tome da oprema s kojom svakodnevno rade bude moderna i u funkciji.

– Moram reći da se radujemo, što ćemo uskoro nabaviti novi hidraulični uređaj koji će nam pomoći kod tehničkih intervencija, kontinuirano nabavljamo dišne aparate, a nedugo smo dobili i dvije zaštitne maske – pojasnio je zapovjednik Lovrenčić.

Na predstavljanju je bio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Vozila i uređenje domova

 – U posljednjih nekoliko godina uložena su značajna sredstva, ne samo u opremu i vozni park, nego i u uređenje vatrogasnih domova. Na području grada Krapine trenutno, u četiri dobrovoljna vatrogasna društva i Javnoj vatrogasnoj postrojbi imamo 20-ak vozila, što je značajan iskorak. Isto tako u posljednjih nekoliko godina obnovio se Vatrogasni dom u Krapini, radi se na uređenju Vatrogasnog doma u Škarićevom,  ove godine ćemo urediti Vatrogasni dom u Lepajcima i sljedeće ćemo urediti Vatrogasni dom u Donjoj Šemnici, tako da bi zaokružili tu priču. Što se tiče Javne vatrogasne postrojbe Krapina, nakon što je unatrag nekoliko godina nabavljeno nekoliko vozila, vidimo da imamo dobar i kvalitetan vozni park, a ove godine nabavljene su i rabljene autoljestve, ali bez obzira na to što su rabljene najmodernije su na području naše županije i svakako će pridonijeti sigurnosti, ne samo na području grada, nego i na području devet jedinica lokalne samouprave koje službeno pokriva Javna vatrogasna postrojba Krapina. Vjerujem da smo zaokružili jedan ciklus svih predradnji koje su bile potrebne da bi se povećala sigurnost na području grada Krapine i ostalih općina – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba