Grad Oroslavje započeo s provedbom Lokalnog programa za mlade

Izradit će se logotip i maskota grada te provesti istraživanje o problemima i potrebama mladih

Objavljeno: 08.03.2020. IB

Grad Oroslavje inicirao je novi projekt u sklopu kojeg će se izraditi Lokalni program za mlade. Ukupna vrijednost projekta je 145.500 kuna, a sufinanciran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Oroslavja, a provodi se u partnerstvu s Udrugom Petrože – Krušljevo Selo, Srednjom Školom Oroslavje i vanjskim suradnicima.

Partneri na projektu


Ovim projektom Grad Oroslavje želi postići osnaživanje potencijala mladih, članova Savjeta mladih, organizacija mladih i za mlade te ostalih organizacija civilnog društva, kao i predstavnika Grada za kvalitetnu i kontinuiranu suradnju i partnerstvo radi podizanja kvalitete života mladih u gradu. U veljači je osnovana radna skupina i u tijeku je javni poziv za izradu logotipa i maskote Grada Oroslavja. U ožujku će se održati edukacija o javnim politikama i politikama za mlade, što je to lokalni program za mlade i kako se uključiti u izradu i provedbu programa.

Volonterske akcije

Osim navedenih aktivnosti, u sljedećih 10 mjeseci provodit će se aktivnosti javnog savjetovanja, komunikacije s mladima, javnih događanja i organizacije volonterske akcije. Provest će se istraživanje o problemima i potrebama mladih te fokus grupe, čiji će rezultati biti temelj za pripremu nacrta programa. Sam nacrt programa zainteresirana javnost moći će pregledati i komentirati putem internetskog savjetovanja i javne rasprave. Projekt je počeo 1. siječnja i trajat će 12 mjeseci, a na suradnju su pozvani svi koji se žele uključiti svojim idejama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba