Uspješno završeno osposobljavanje u organizaciji VZO Zagorska Sela

Zagorsko vatrogastvo bogatije za 22 nova operativca

Objavljeno: 28.02.2020. JJ

Tijekom siječnja i veljače održavano je osposobljavanje za zvanje vatrogasac u organizaciji Vatrogasne zajednice općine Zagorska Sela. Osposobljavanju je prisustvovalo 26 polaznika iz DVD-ova Stipernica, Vinagora, Desinić, Poljana Sutlanska, “Sloga” Plavić, Kumrovec i Klanjec. Predavači na tečaju su bili Mario Harapin, Davor Jutriša, Dalibor Šoban, Marjan Berić, Marjan Čuček, Ivan Zamuda i Mario Lončar, dok je voditelj tečaja bio Ivan Maček.

ZJVP u Zaboku

Predavanja i vatrogasne vježbe odvijale su se u zgradi Općine Zagorska Sela, dok su visinske vježbe održane u prostorima Zagorske javne vatrogasne postrojbe u Zaboku. Na visinskim vježbama napravljeno je spašavanje uskočnicom, spusnicom i samoizbavom. Vježbe iz vatrogasne taktike napravljene su u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Krapina, gdje je predavač Marijan Čuček demonstrirao i naučio polaznike funkcionalnosti aparata za početno gašenje požara, unutarnjoj navali s korištenjem izolacijskih aparata, gašenje pjenom te rad s autoljestvama. Tijekom vježbi iz tehničke službe, isproban je rad s hidrauličkim alatom na staroj olupini automobila. Vježba je izvedena na igralištu u Zagorskim Selima, a ZJVP Ispostava Klanjec je izašla u susret te posudila hidraulični alat.

74 sata

Nakon 74 sata predavanja i vježbi, prošle je nedjelje u prostorijama Općine Zagorska Sela održan ispit. 22 polaznika uspješno su završila tečaj te postala operativni vatrogasci. Predsjednik ispitne komisije bio je predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber, koji se zajedno s tajnikom Rajkom Jutrišom te predavačima brinuo o regularnosti provedenog ispita. Kod svečane podjele priznanja novim vatrogascima, uz prisutne predstavnike društava iz koji su bili polaznici, s nekoliko riječi obratili su se Stjepan Skuliber, predavač i predsjednik odbora za osposobljavanja VZKZŽ Marjan Čuček, predsjednik VZO Zagorska Sela Jože Gočen i načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak. Osposobljavanje je službeno završio voditelj tečaja Ivan Maček, s nekoliko riječi i prezentacijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba