Zagorski HDZ u Mariji Bistrici bio domaćin Klubu zastupnika HDZ-a, nazočio i premijer Andrej Plenković

“Samo u cestovnu infrastrukturu investirali smo 500 milijuna kuna, nastavit ćemo izgradnju brze ceste prema Mariji Bistrici i želimo čuti kako još možemo pomoći Zagorju”

Objavljeno: 27.02.2020. Jelena Jazbec

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko – zagorske županije u Mariji Bistrici je bila domaćin Klubu zastupnika HDZ-a Hrvatskog sabora, koji je po sedmi puta u ovom sazivu imao svoju sjednicu izvan Sabora.
U Mariji Bistrici je bio i predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković, koji je uoči skupa Kluba zastupnika održao redoviti sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a u KZŽ.

Sjednica Vlade

– Još jednom želim zahvaliti na gostoprimstvu predsjedniku naše Županijske organizacije i saborskom zastupniku Žarku Tušeku, kao i načelniku Marije Bistrice gospodinu Josipu Miličkom. Održali smo redoviti sastanak s ciljem informiranja o stanju brojnih projekata koje ova Vlada podupire u ovoj županiji. Kao što znate, mi smo za sv. Nikolu 6. prosinca u Krapini održali sjednicu Vlade te smo to prilikom podržali brojne projekte i donijeli odluke za razvoj Krapinsko – zagorske županije. Bili smo u Mariji Bistrici i kada se otvarao jedan novi komad ceste koja vodi od Zaboka prema Andraševcu. Redovito smo ovdje, što se tiče cestovne infrastrukture i održavanja, u mandatu naše Vlade investirali smo 500 milijuna kuna. Na tom ćemo tragu nastaviti, s obzirom na to da je ova cesta dio sjeverne obilaznice glavnog grada, ali tu su i brojni drugi projekti koji se odnose na poduzetništvo, europski projekti, aktivnosti u vezi poljoprivrede i svega onoga što kontinentalni turizam baš ovdje u Hrvatskom zagorju može dati. Drago mi je što smo ovdje u Mariji Bistrici, mjestu hodočašća za brojne domaće i strane turiste. Ovdje je uvijek ugodno biti i čuti kako Vlada još može pomoći razvoju Hrvatskog zagorja – rekao je Plenković.
Domaćini predsjedniku Plenkoviću i saborskim zastupnicima HDZ-a bili su članovi Županijskog odbora s predsjednikom Žarkom Tušekom.

Katalog projekata

– Ovo su redovne aktivnosti Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice, kojeg su imali prilike ugostiti i neki drugi moji kolege, iz drugih krajeva Hrvatske. Mislim da je to jedna kvalitetna i dobra praksa. Na neki način, dodatno se saživi s hrvatskim ruralnim prostorima. Odazvao se velik broj zastupnika, teme su aktualne, blizu smo Zagreba, i to u prekrasnom ambijentu našeg nacionalnog svetišta. No, ono što bih danas posebno želio istaknuti, jest ono što smo kao Vlada radili ovdje na području Krapinsko – zagorske županije ove četiri godine i uistinu mogu reći da iz onog kataloga projekata s kojima smo izašli na parlamentarne izbore prije četiri godine, nema nijednog projekta koji nije realiziran ili nije u visokoj fazi realizacije, od izgradnje prometne infrastrukture, do željeznice, vrtića, rekonstrukcije kulturnih spomenika i svega onog ostalog što je važno, a tu je i činjenica da smo kroz poreznu reformu velik dio jedinica lokalne samouprave, pa i samu Krapinsko – zagorsku županiju, dodatno podebljali s milijunima kuna novih sredstava, tako da mislim da Krapinsko – zagorska županija, uz podršku ove Vlade, uistinu ide lijepim koracima prema naprijed. Sjednica Vlade koja je održana u Krapini samo je nekakav okvir onoga što ćemo raditi, uvjeren sam, kada ponovno na izborima dobijemo povjerenje naših građana – rekao je Tušek, a na pitanja kada će biti dovršena brza cesta do Marije Bistrice, rekao je da se čeka raspisivanje natječaja polovicom ove godine i nastavak radova sukladno planu.
Podsjetimo, ispred Bluesun hotela Kaj, gdje je održana sjednica, okupila se skupina prosvjednika iz Kriznog eko stožera Konjščina, koji se bune protiv izgradnje spalionice u njihovoj općini. Načelnik Mirko Krznar, saborski zastupnik Žarko Tušek, kao i premijer Andrej Plenković rekli su kako od spalionice neće biti ništa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba