Podizanje pedagoškog standarda

Osnovnoškolci u Maruševcu dobili nove garderobne ormariće

Objavljeno: 27.02.2020. JM

Osnovnu školu “Gustav Krklec“ u Maruševcu posjetio je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, koji je tom prigodom u društvu načelnika Maruševca Damira Šprema te domaćina, ravnatelja škole Tomislava Vinceka predao školi na uporabu nove školske garderobne ormariće. Naime, Županija je u suradnji s Općinom sufinancirala nabavku školskih ormarića u iznosu od 50 tisuća kuna, dok je ostalih 50 tisuća kuna dala sama Općina Maruševec. Nabavljeno je ukupno 492 ormarića, čime se znatno podiže pedagoški standard učenika u školi.

Konstantna ulaganja

Ravnatelj škole Tomislav Vincek zahvalio je Općini te poglavito Županiji na konstantnom ulaganju u školu, koju trenutno pohađa preko 470 učenika raspoređenih u 29 razredna odjela. Osim matične škole, tu su i dvije područne škole sa sjedištem u Druškovcu i Gredi.

– Želja i zadatak Općine je da također podupire razvoj škole na svom području – naglasio je načelnik Maruševca Šprem, dok je zamjenik župana Paljak istaknuo kako se radi o jednom kotačiću u čitavom nizu investicija koje su se dogodile u ovoj školi.

Produženi boravak

– Ova škola je dobar primjer obrazovne politike Varaždinske županije koja se ne zadovoljava prosječnošću nego, kao što znate, uvijek i svugdje teži nadstandardu. Ovdje je sve počelo s javno – privatnim partnerstvom, škola je nadograđena s osam učionica, a izgrađena je i sportska dvorana. U međuvremenu je dvorana i zvučno izolirana. Školu kontinuirano opremamo i za to izdvajamo znatna sredstva. Ovi ormarići koje danas simbolično predajemo na uporabu učenicima, jedan su segment u tome nadstandardu, a tu mislim prije svega na jednosmjensku nastavu i produženi boravak. Svakako pozdravljamo i sudjelovanje Općine koja također brine i skrbi o školi te je svaka njihova participacija u tom pogledu pohvalna – rekao je zamjenik župana Paljak te čestitao ravnatelju i djelatnicima na odličnim rezultatima koje postižu njihovi učenici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba