Vrhušku HDZ-a u Mariji Bistrici dočekali prosvjednici

KESK: Ne vjerujemo načelniku i sigurni smo da on svoje projekte gura i dalje. KRZNAR: Ovo je igrokaz SDP-a

Objavljeno: 27.02.2020. JJ

Dok se u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici održavala sjednica Kluba zastupnika HDZ-a, na kojoj su, između ostalih, i predsjednik stranke Andrej Plenković te tajnik Gordan Jandroković, ispred zgrade je stajalo 40-ak prosvjednika iz Kriznog eko stožera Konjščina, koji su tražili pomoć Vlade i saborskih zastupnika u rješavanju problema izgradnje spalionice otpada koja je najavljena u njihovoj općini. Iako je načelnik Mirko Krznar uputio priopćenje u kojem ističe da u prijedlogu drugih izmjena i dopuna Prostornog plana općine neće biti ni spalionice, ni kompostane, niti će biti predviđena mogućnost izgradnje pretovarne stanice, iz KESK-a mu ne vjeruju jer je na njihovoj tribini, kako kažu, govorio drugačije, a onda za dva dana počeo tvrditi da to nikad nije rekao i da su oni lažovi. Kažu i kako neće odustati te da će se i dalje boriti tribinama i prosvjedima jer su sigurni da on svoje projekte gura dalje. 

Krznar je pak ponovio ono što je napisano u priopćenju, dodavši kako se radi o igrokazu u režiji SDP-a. 

Do komunikacije između HDZ-ovaca i prosvjednika nije došlo, a u trenutku pisanja ovog teksta nije ih više bilo ispred hotela.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako nije vidio prosvjednike, ali da, koliko je njemu poznato, spalionice neće biti, a isto je ponovio i saborski zastupnik Žarko Tušek, koji kaže kako vjeruje načelniku Krznaru i da je vrijeme da se prestane s tom temom.

– Vidio sam prosvjednike i mislim da je sve o tome rekao načelnik Mirko Krznar. Potpisujem riječi koje je napisao na svom Facebook profilu i uvjeren sam da će tako biti. Današnji prosvjed smatram prije svega skretanjem pozornosti s ključnih problema koji se odvijaju na području Krapinsko – zagorske županije, a to je da je krucijalni županijski projekt, izgradnja staračkog doma, doživio debakl, i neke druge situacije koje su danas u javnom prostoru, pa neki ljudi pokušavaju na ovakav način motivirati neke druge ljude da ometaju ovakav jedan skup, makar je to njihovo demokratsko pravo. Ja osobno smatram da spalionice u Konjščini neće biti. Neće je biti i prestanimo već jednom s time – zaključio je Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba