Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ

Za novu predsjednicu izabrana Nina Očko

Objavljeno: 12.02.2020. JM

Na četvrtoj sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije, na osobni je zahtjev razriješena dužnosti dosadašnja predsjednica Tajana Broz, te je za novu predsjednicu jednoglasno izabrana Nina Očko. Usvojeno je i izvješće o radu Povjerenstva u prošloj godini, a članica Povjerenstva Jasna Čiček Vorih upoznala je članstvo s rezultatima radionice “Ravnopravnost za sve“, koja se provodi unutar EU projekta “Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine“.

Plan aktivnosti

Povjerenstvo je usvojilo i plan aktivnosti u tekućoj godini, prema kojem će se nastaviti provoditi Akcijski plan za provedbu mjera Nacionalne politike za ravnopravnost spolova na području KZŽ te će se i dalje obilježavati prigodni datumi. Budući da KZŽ nema riješen problem sigurne kuće za smještaj žrtava nasilja, članstvo je upoznato s dosadašnjim aktivnostima usmjerenima na rješavanje ove problematike.

Privremeno rješenje

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug naglasila je da se na rješavanju ove obveze za KZŽ koja, uz još šest županija nema vlastito sklonište za žrtve nasilja, intenzivno radi. Kako je rekla, privremeno rješenje, s obzirom na složenost kriterija utvrđenih za otvaranje sigurnog skloništa, usmjereno je prema najmu adekvatnog objekta, za što su osigurana financijska sredstva u županijskom proračunu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba