Ministar Božinović odgovorio županu Kolaru

“Konačna je riječ struke gdje će se raspodijeliti vozila“

Objavljeno: 12.02.2020. zagorjeinternational

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon potpisivanja četiriju ugovora o nabavci ukupno 94 vatrogasna vozila, odgovorio je krapinsko – zagorskom županu Željku Kolaru, koji je izrazio nezadovoljstvo raspodjelom vozila na području KZŽ te ga upitao zašto nije radio pritisak na SDP dok je bio na vlasti, prenosi HRT.

– SDP je sigurno mogao koristiti ove fondove, ne znam zašto nisu, danas bi možda imali 200 novih vozila. Ali trebao je doći netko tko čita dokumente i tko vidi da postoji mogućnost da se iz Europske unije povuku fondovi, neki to ili nisu pročitali ili ih nije bilo briga – poručio je ministar Božinović županu Kolaru.

– U Hrvatskoj imamo 1870 dobrovoljnih vatrogasnih društava i 70 javnih vatrogasnih postrojbi, a samo 94 vozila, konačna je riječ struke gdje će raspodijeliti vozila. Za svaku odluku postoji obrazloženje, nastavljamo s poslom modernizacije opreme –  zaključio je ministar Božinović.

Podsjetimo, iako je prijedlog Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije bio da nova vozila dobiju javne vatrogasne postrojbe u Krapini i Zaboku, donesena je odluka  prema kojoj vatrogasna vozila dobivaju DVD-ovi u Krapini, Đurmancu, Zlataru i Konjščini. Župan Kolar stoga je ministru uputio i dopis u kojem traži njegovo očitovanje, a za sutra je sazvao press konferenciju na tu temu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba