Kajkavska večer u Stuttgartu

“ZAJEDNO STVARAMO DJEČJE OSMJEHE“: Za varaždinsku Zakladu za pomoć djeci prikupljeno 60 tisuća kuna, uključio se i izbornik Dalić

Objavljeno: 03.02.2020. zagorjeinternational

Pod sloganom “Zajedno stvaramo dječje osmjehe“, u njemačkom gradu Stuttgartu u subotu je održana druga po redu Kajkavska večer, koja je imala i humanitarni karakter, a sav prikupljeni prihod od 60.000 kuna namijenjen je varaždinskoj Zakladi za pomoć djeci “Vita“, koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, piše eVaraždin.

Petstotinjak gostiju

Među petstotinjak gostiju bili su i savjetnica varaždinskog župana i upraviteljica Zaklade “Vita“ Natalija Martinčević, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić, zatim Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, hrvatski gospodarstvenici iz Stuttgarta na čelu s Denisom Žeželjom, kao i predstavnici hrvatskih katoličkih zajednica u Stuttgartu. U organizaciji ove večeri su, uz domaćina Ivicu Busiju, sudjelovali i županijski vijećnik Krešimir Horvat te načelnik Ljubeščice Nenad Horvatić.
Posjet Stuttgartu iskorišten je i za predstavljanje TZ-a Varaždinske županije, koja je prezentirala svoje projekte, poput kuća za odmor s pričom, a posjetitelji su mogli kušati i kupiti bučino ulje, pčelinje proizvode i heljdu.

Turistička ponuda

Upraviteljica Zaklade “Vita“ Natalija Martinčević izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom događaju.

– Zahvaljujem svim organizatorima ove divne večeri, a posebno želim zahvaliti izborniku Daliću te svima onima kojima su donirali za one kojima je pomoć najpotrebnija. Osim humanitarne note, mogli smo uživati u odličnoj atmosferi, susresti se s dragim ljudima, mnogobrojnim Hrvatima koji žive u Njemačkoj, čuti njihove priče i životna iskustva. Uz sve to, predstavili smo i našu turističku ponudu, prije svega naš hvalevrijedan projekt “Kuće za odmor s pričom” – rekla je Martinčević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba