Održana redovna godišnja skupština Gljivarskog društva “Medenka” iz Zlatara

Zlatarski gljivari najponosniji na “Gljivarenju v zlatarskom kraju”, na kojem su lani okupili 150 gljivara iz 16 društava

Objavljeno: 27.01.2020. zagorjeinternational

Održana je redovna godišnja skupština Gljivarskog društva “Medenka” iz Zlatara, koja okuplja 121 člana. Na skupštini je istaknuto kako društvo intenzivno radi na edukacijama članstva i šire javnosti, očuvanju gljivarskih staništa i biološke raznolikosti te sudjeluje na gljivarskim druženjima, pa su tako prošle godine članovi “Medenke” sudjelovali na desetak gljivarijada.

Izložba gljiva

Također organiziraju i svoju manifestaciju, “Gljivarenje v zlatarskom kraju”, koja je prošle godine okupila 150 gljivara iz 16 društava, iz raznih krajeva Hrvatske. Tu je i izložba gljiva, koja se već tradicionalno postavlja u zlatarskoj osnovnoj školi u vrijeme održavanja “Dana kajkavske riječi” i zahvaljujući kojoj su posjetitelji prošle godine imali prilike upoznati preko stotinu vrsta gljiva.

Mala škola gljivarenja

Redovno se održava i “Mala škola gljivarenja i ekologije” za učenike osnovne škole, kao i tematska predavanja, pa je tako lani održana radionica za kućni uzgoj bukovača, koja je najavljena i ove godine. Od ovogodišnjih aktivnosti, u planu je uređenje “Medenkinog trga” u Zlataru, na prostoru iza crkve.
Rad udruge pohvalili su gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, kao i Andro Herak i Mladen Podboj, predstavnici gljivarskih društava “Krasnica” iz Krapine i “Lisičica” iz Pregrade.

FOTO: Facebook / Jasenka Auguštan – Pentek 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba