U Ludbregu održan treći Recital kajkavske poezije “Božo Hlastec”

U užem izboru našle se i pjesme zagorskih pjesnikinja Davorke Plukavec, Marije Hlebec i Mirjane Mikulec

Objavljeno: 27.01.2020. zagorjeinternational

U subotu je u svečanoj dvorani Dvorca Batthyany u Ludbregu održan treći Recital kajkavske poezije “Božo Hlastec”. Na natječaj je pristigla 101 pjesma od strane 41 autora. U uži izbor za tiskanje u zborniku i autorsko čitanje na recitalu, odabrani su i radovi pjesnikinja iz Hrvatskozagorskog književnog društva Davorke Plukavec, Marije Hlebec i Mirjane Mikulec, kao i Jasmine Burek iz Oroslavja te Zvonka Kudelića iz Zlatara.

“Zavuzlana misel”

Ovogodišnji recital, kao i zbornik svih odabranih stihova na sva tri dosad održana recitala, nazvan je “Zavuzlana misel”, po naslovu pjesme Marije Hlebec iz Krapine. Dodijeljene su i nagrade za tri najbolje kajkavske pjesme na recitalu, pa je tako “Brončani kaj”, nagrada za treću odabranu pjesmu pripala pjesnikinji Mirjani Mikulec iz Oroslavja, “Srebrni kaj”, odnosno, druga nagrada Ljubici Ribić iz Varaždina, a “Zlatni kaj”, nagradu za najbolju kajkavsku pjesmu, je u Delnice ponio pjesnik Davor Grgurić.

Postavljena izložba

Nagrađeni su uz priznanje dobili keramičku skulpturu, rad ludbreške keramičarke i slikarice Štefanije Baranašić. Prvo osvojena pjesma je, uz “Zlatni kaj”, autoru donijela i simboličnu nagradu od tisuću kuna, a svi ostali pjesnici primili su zahvalnice. Program su svojim nastupima upotpunili glumac Zvonko Novosel i glazbenik Lav Novosel.
Ugodno druženje pjesnika i ljubitelja poezije nastavljeno je i nakon programa u izložbenom prostoru dvorca, gdje je postavljena izložba “Zimski ugođaj”, povodom “Dana Bože Hlasteca”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba