ODLIČNA PRILIKA: Prijaviti se mogu redovni učenici završnih razreda srednjih škola te studenti diplomskih studija

HEP dijeli izdašne stipendije i posao po završetku školovanja

Objavljeno: 22.01.2020. zagorjeinternational

Hrvatska elektroprivreda objavila je natječaje za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će se za školsku i akademsku godinu 2019./2020. dodijeliti ukupno 129 stipendija, i to 40 za studente i 89 za učenike.

Financijska potpora

Natječaji su otvoreni do 28. siječnja, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na internetskoj stranici Hrvatske elektroprivrede, www.hep.hr.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo.

Dodatak od 200 kuna

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1400 kuna, a za drugu godinu 1600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini, odnosno prosjek ocjena od 4,6 do 5,0 isplaćivat će se također mjesečni dodatak od 200 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter