Zaprimljene prijave građana o internetskim prijevarama

APEL POLICIJE: Redovito ažurirajte lozinke za pristup elektroničkoj pošti te antivirusne alate

Objavljeno: 22.01.2020. zagorjeinternational

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske obavještavaju kako su u posljednje vrijeme zaprimili više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte dobili sumnjive poruke, u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju, navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima, te ih traže iznos od 950 eura u bitcoinima kako navedene podatke ne bi javno objavili. Stoga se mole građani da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti kao i antivirusne alate.
Iz policije također savjetuju građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke, niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ako su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti te lozinke.

 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter