Prošla su tri mjeseca od kako su u Crnoj Gori nedjelja i državni praznici postali neradni dani, a trgovački centri traže pokretanje ocjene ustavnosti novog Zakona

Zbog neradne nedjelje počela otpuštanja, a građani odlaze u shopping u druge zemlje

Objavljeno: 18.01.2020. zagorjeinternational

Iz kompanije Delta City, koja upravlja istoimenim trgovačkim centrom u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, priopćili su Vijestima da su njihovi zakupci za tri mjeseca, koliko se u toj zemlji primjenjuje Zakon o unutrašnjoj trgovini, kojim su nedjelja i državni praznici postali neradni dani, zabilježili pad prometa od 18 posto i da su otpustili više od 80 radnika. Taj pad prometa odnosi na prodaju odjeće i obuće i nije zabilježen u supermarketima, prenosi Poslovni.hr.
– Taj broj će se povećavati u skladu s procesom optimizacije radnih mjesta, koja je još uvijek traje. Ono što predlagači zakona nisu uzeli u obzir, je specifičnost trgovačkih centara, koji su više dio turističke ponude svake destinacije, u ovom slučaju grada Podgorice. U svim državama regije i većini europskih zemalja trgovački centri su izuzeti iz primjene ovakvog zakona, zbog značaja kojeg imaju u ekonomskom i socijalnom sustavu – priopćili su iz Delta Cityja, te navode da je primjetan trend odlazaka građana nedjeljom u Skadar, Trebinje i Dubrovnik, gdje trgovine, posebno modne maloprodaje, normalno rade.
Kompanije koje upravljaju trgovačkim centrima u Crnoj Gori stoga su tražile od Unije poslodavaca da pokrene ocjenu ustavnosti novog zakona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba