U sklopu Erasmus+ projekta

Web dizajneri iz zabočkog Šudiga otišli na dvotjednu stručnu praksu u Barcelonu

Objavljeno: 15.01.2020. JM

U sklopu Erasmus+ projekta “Iskustveno učenje: iz simulacije u stvarnost“, koji je Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 2019. godine odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, 20 učenika sektora web dizajn otišlo je u Barcelonu na dvotjednu stručnu praksu.

Poslovno okruženje

Nakon tri mjeseca jezične, stručne i kulturološke pripreme u njihovoj školi, učenici su u subotu otputovali u Barcelonu, gdje će boraviti 16 dana. U parovima su raspoređeni na deset radnih mjesta, na kojima će moći osjetiti iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta, za kojeg će se realizirati web rješenje korištenjem najnovijih tehnologija, alata i metodologija rada.
Učenicima podršku pružaju i nastavnici stručnih predmeta Davorka Frgec – Vrančić i Krešimir Varga, dok ostatak projektnog tima, koordinatorica Dea Kovačević, ravnateljica Božica Šarić, pedagoginja Monika Antunović, nastavnik stručnih predmeta Nikola Sinković te ostali zaposlenici škole redovito prate napredak učenika na stručnoj praksi kroz komunikaciju na društvenim mrežama te foto – dokumentaciju koju učenici šalju.

Stručno znanje

– Sudjelovanjem na mobilnosti, odnosno, stručnoj praksi, učenici će oplemeniti svoje stručno znanje i vještine te steći nove vještine snalaženja u poslovnom okruženju. Budući da se radi o maturantima i učenicima trećeg razreda, ovo iskustvo će im zasigurno pomoći i odlučiti o smjeru njihovog profesionalnog razvoja nakon završetka srednje škole – ističu iz Šudiga.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba