U sklopu projekta “Prevencija i liječenje demencije“

U Humu na Sutli održano predavanje na temu “Zaboravljanje i/ili demencija“ te likovna radionica

Objavljeno: 12.01.2020. zagorjeinternational

U prostorima Općine Hum na Sutli održane su aktivnosti u sklopu projekta “Prevencija i liječenje demencije“. Tako je predavanje pod nazivom “Zaboravljanje i/ili demencija“ održala specijalistica neurologije Jasna Tumpić Jaković.

Staračka zaboravljivost

Osim o demenciji, vrstama demencije i promjenama uzrokovanim demencijom, pričalo se i o prirodnom procesu starenja, o fizičkim, neurološkim i psihičkim promjenama koje starenje obuhvaća, te o benignoj staračkoj zaboravljivosti kao i razlici između demencije i uobičajene staračke zaboravljivosti. Nakon predavanja, slijedila je likovna radionica koju je održala Mirjana Drempetić H. Smolić, gdje su se svi prisutni imali prilike okušati u crtanju ugljenom te u modeliranju gline.

U sklopu projekta održat će se ukupno 20 predavanja i 20 radionica, a sve u svrhu podizanja informiranosti i znanja o sprečavanju pojave bolesti, samom razvitku i liječenju demencije te pružanju adekvatne skrbi i pomoći oboljelim dementnim osobama. Ciljane skupine su osobe starije životne dobi, zatim osobe koje boluju od nekog oblika demencije, članovi njihove obitelji te njegovatelji i osobe koje vode brigu i pružaju skrb takvim bolesnicima.

Besplatna predavanja i radionice

Iz Općine pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u sljedećim aktivnostima, čiji će raspored kao i teme predavanja biti redovito objavljivani na Internet stranici općine Hum na Sutli. Napominju isto tako, kako su sva predavanja i radionice besplatne.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba