Policija će tijekom čitavog siječnja provoditi pojačani nadzor prometa i sankcionirati prometne prekršaje

OPREZ: “Plavci” će sutra posebnu pozornost obraćati na pješake i bicikliste – evo na što moraju paziti

Objavljeno: 09.01.2020. zagorjeinternational

Tijekom cijelog siječnja, Policijska uprava krapinsko – zagorska provodit će pojačani nadzor u prometu usmjeren na prevenciju i sankcioniranje svih prekršaja u prometu.
Kako je istaknuto, sutra (petak) u popodnevnim satima će se posebna pozornost obratiti na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, njihovom prelasku preko kolnika te na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, odnosno drugom reflektirajućom oznakom, ili u vožnji nemaju upaljena svjetla. Tijekom provođenja pojačanog nadzora, policijski službenici će dijeliti reflektirajuće prsluke za vozače bicikla, reflektirajuće trake i naljepnice, koje se mogu koristiti za bicikliste i pješake kako bi bili uočljiviji u prometu, a posebno onima koji su zatečeni u kršenju prometnih propisa.
Pojačano će se provoditi i nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, a akciju će provoditi veći broj policijskih službenika.
Iz policije podsjećaju na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojima je propisano sljedeće:

-pješak koji se kreće kolnikom dužan noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti, mora biti označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom


-vozač bicikla koji se kreće kolnikom na cesti dužan biti, noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, mora označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom (na svojim vozilima moraju imati upaljeno prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba