ZAGREBAČKI MEGAPROJEKT GOTOV U ROKU: Nakon 13 mjeseci završeni gotovo svi radovi

Obnovljeni Remetinečki rotor već krajem siječnja mogao bi biti otvoren za promet

Objavljeno: 07.01.2020. zagorjeinternational

U proteklih 385 dana rekonstruirao se Remetinečki rotor. Radi se o najvećem infrastrukturnom projektu vrijednom 331,6 milijuna kuna, koji bi napokon mogao riješiti gužve na ulazu u Zagreb, piše Jutarnji.hr.

Tehnička inspekcija

– Još samo struju provedemo i to je to, idući tjedan šaljemo zahtjev za tehničku inspekciju – rekao je za Jutarnji Goran Radić, voditelj gradilišta ovog zagrebačkog megaprojekta koji će, kako sada stvari stoje, završiti u roku.
Ceste su asfaltirane, signalizacija nacrtana, podvožnjaci funkcionalni, a postavljaju se i semafori na ulazima u kružni tok. Posljednji korak bit će provođenje struje, odnosno, uključivanje javne rasvjete, svjetiljki u tunelu te drugih potrebnih kabela na mrežu Elektre. Plan je da se 9. siječnja pošalje zahtjev komisiji za tehnički pregled, koja će potom izaći na teren i provjeriti ispravnost svih stavki koje čine rotor.

Najvažnije čvorište

Ako dobiju zeleno svjetlo, već krajem ovog mjeseca, odnosno, nakon 13 mjeseci ponovno će se otvoriti jedno od najvažnijih čvorišta u Zagrebu, piše Jutarnji.hr.

FOTO: Grad Zagreb

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba