Tom su prilikom tamošnjoj braniteljskoj udruzi donirali dva osobna računala i printer

ZABOČKI BRANITELJI SUDJELOVALI NA “KOBASIJADI“ U DUGOJ MEĐI: Damir Gorički iz Kebla osvojio treće mjesto

Objavljeno: 06.01.2020. JJ

Pedesetak zabočkih branitelja posjetilo je 280 kilometara udaljenu Dugu Među, gdje su nazočili devetoj po redu “Kobasijadi“. Prijevoz autobusom omogućili su Grad Zabok i Krapinsko – zagorska županija. Duga Međa naselje je u općini Zdenci u Virovitičko – podravskoj županiji, a na tradicionalnoj manifestaciji okupilo se oko 500 posjetitelja – hrvatskih branitelja iz Duge Međe, braniteljskih udruga iz Slavonije, umirovljenika iz Osijeka te 50 zabočkih branitelja s obiteljima. Čak 67 natjecatelja prijavilo je i dostavilo svoje uzorke kobasica, a među njima i šestero članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Zabok. U žestokoj konkurenciji, hrvatski branitelj Damir Gorički iz Kebla zauzeo je treće mjesto te za nagradu dobio diplomu, mašinu za mljevenje mesa i tradicionalnu slavonsku kobasicu.

Zabavni program

Zabočki branitelji otkrivaju i kako su im prekrasan subotnji dan upotpunili glazba, ples i pjesma te bogata ugostiteljska ponuda – slavonski mesni specijaliteti, langošice meke kao putar, “adidas slanina“, kobasice, švargl, buhtle, slavonska rakija, graševina, grah, kotlovina od crne svinje i još mnogo toga. U zabavnom dijelu programa nastupili su Extreme band iz Đakova, Iva Blažev na violini, KUD Crkvari i KUD Zdenac. Manifestaciju je već devetu godina zaredom organizirala Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, a pokrovitelj je bila Virovitičko – podravska županija.

Promicanje istine o ratu

Inače, UDVDR Podružnica Krapinsko – zagorske županije već devet godina u općini Zdenci provodi projekt “Promicanje istine o Domovinskom ratu predavanjem u osnovnim školama“ te “Informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“. I ovom prilikom braniteljskoj udruzi u Dugoj Međi Zagorci su donirali dva osobna računala i jedan printer u boji, kao potpora aktivnostima koje provodi ova braniteljska udruga.

– Tko zna, možda u budućnosti i kod nas osvane “zagorska kobasijada“ – kažu zabočki branitelji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba