Potpisan ugovor o energetskoj obnovi Srednje škole Bedekovčina, vrijedan 8,39 milijuna kuna

VELIKA I NUŽNA INVESTICIJA: Uz uštedu toplinske energije veću od 50 posto, ostvarit će se i bolji uvjeti za rad učenika i nastavnika

Objavljeno: 31.12.2019. zagorjeinternational

U Bedekovčini je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za energetsku obnovu srednje škole. Ugovor vrijedan 8,39 milijuna kuna potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i Krešimir Nevistić, direktor poduzeća Neving d.o.o. iz Zagreba, odabranog izvođača radova.
Pročelnica županijskog Upravnog odjela nadležnog za javnu nabavu Vlatka Mlakar otkrila je kako su na natječaj zaprimljene tri ponude. Rok za izvođenje radova je osam mjeseci od dana uvođenja u posao, a projekt je prijavljen i odobren za sufinanciranje u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”. Sufinanciranje je odobreno u iznosu od 4.034.444 kune, sredstva Ministarstva regionalnog razvoja iznose 1.845.261 kunu, dok je preostalih 2,5 milijuna kuna osigurala Krapinsko – zagorska županija, koja je osnivač škole.

Na ponos

Radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, kao i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih brojila energenata i vode.
– Očekivani rezultat projekta je postizanje uštede toplinske energije 53,87 posto – otkrila je Mlakar.
Ravnateljica škole Vera Hrvoj rekla je kako je potpisivanje ugovora o energetskoj obnovi važan događaj za SŠ Bedekovčina.
– Škola je izgrađena 1960. godine, a kat škole dograđen 1962. godine, te osim spojnog hola koji je izgrađen 2011. godine, nekakvih većih radova nije bilo. Ovom energetskom obnovom, osim energetske uštede, dobit ćemo i daleko bolje uvjete za rad djelatnika i učenika, a ja se nadam da ćemo mi rezultatima koje ćemo i dalje ostvarivati, biti na ponos i našem osnivaču i našoj jedinici lokalne samouprave – istaknula je Hrvoj.

Kvalitetno i u roku

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je pak dodao kako se radi o izuzetno velikoj, ali i potrebnoj investiciji.
– Ovo, naravno, nije zadnja investicija Krapinsko – zagorske županije u energetsku obnovu. Mi ćemo već u petak zajedno s Regionalnom energetskom agencijom sjeverozapadne Hrvatske prezentirati jedan novi europski projekt, izgradnju energetski učinkovite osnovne škole u Mariji Bistrici sa školskom dvoranom. Što se tiče Srednje škole Bedekovčina, od svih izvođača uvijek tražimo da radovi budu izvršeni kvalitetno i u roku. Produženja roka nema, s obzirom na to da se zatvara cjelokupni program, a nastava će se odvijati i u vrijeme izvođenja radova – najavio je Kolar.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnik Bedekovčine Darko Ban te pročelnica županijskog Upravnog odjela nadležnog za obrazovanje Mirjana Smičić Slovenec. (ab, jj) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba