HUMANITARNI KARAKTER MANIFESTACIJE “ADVENT U ZAGORJU“: Prikupljena sredstva namijenjena udruzi “Onkološki pacijent“

Na misi zornici u Mariji Bistrici upaljena četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu

Objavljeno: 23.12.2019. zagorjeinternational

U nedjelju je na misi zornici u Mariji Bistrici upaljena četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu. Paljenju svijeće nazočili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Informativne brošure

Četvrtu svijeću na županijskom adventskom vijencu upalili su predsjednica Udruge “Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli Đurđica Mesarić i predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber. Manifestacija paljenja županijskog adventskog vijenca “Advent u Zagorju“ pokrenuta je 2004. godine. Vijenac svake godine drugim putem putuje od Huma na Sutli do Marije Bistrice i tako iznova spaja gradove i općine KZŽ. Ove je godine druga adventska svijeća upaljena u prostorijama Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, a treća na božićnom koncertu u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici. Prikupljena sredstva su ove godine namijenjena udruzi “Onkološki pacijent“ za tiskanje informativne brošure za oboljele od malignih bolesti s područja županije.

Organizatori manifestacije

Misu zornicu predvodio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Mariji Bistrici Domagoj Matošević, a prisustvovali su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek te načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša i njegova zamjenica Tanja Topić. Organizatori manifestacije “Advent u Zagorju“ su Turistička zajednica Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbeni klub “Zeleni bregi” Pregrada, a pokrovitelj je KZŽ.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba