Cilj kandidature je kroz sport još jače promovirati ovaj dio Zagorja i Hrvatske na europskoj razini

Gradovi i općine udruženi u TZP “Srce Zagorja” pokrenuli zajedničku kandidaturu za naslov “European Community of Sport 2021”

Objavljeno: 21.12.2019. zagorjeinternational

Zagorski gradovi Pregrada i Zabok te općine Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, udruženi u Turističku zajednicu područja “Srce Zagorja”, pokrenuli su zajedničku kandidaturu za naslov “European Community of Sport 2021”, kod europskog udruženja ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), sa sjedištem u Bruxellesu. Kandidatura pod nazivom “Srce Zagorja” (Heart of Zagorje) i službeno je prihvaćena od udruženja ACES Europe, što je svojim pismom od 17. prosinca potvrdio Hugo Alonso, glavni tajnik.

Izuzetno motivirani

Ciljevi udruženja ACES Europe, koje promovira značenje sporta i fizičke aktivnosti za sve građane Europe, u skladu su s ciljevima TZP-a “Srce Zagorja” i njenih osnivača, koji ovom kandidaturom žele kroz sport još jače promovirati ovaj dio Zagorja i Hrvatske na europskoj razini. Svi gradovi i općine, poručuju iz TZP-a “Srce Zagorja”, izuzetno su motivirani za uspjeh zajedničke kandidature i zainteresirani za aktivnu ulogu u podizanju svijesti o sportu, fizičkoj aktivnosti i zdravlju na nacionalnoj i EU razini, kao članovi i partneri udruženja ACES Europe. Operativna priprema kandidature zagorskih gradova i općina bit će realizirana u narednih šest mjeseci, u organizaciji TZP-a te uz podršku i u suradnji s konzultantsko – EU lobističkom tvrtkom CBBS d.o.o. iz Zagreba, koja od 2015. godine uspješno surađuje s udruženjem ACES Europe na kandidaturama iz Hrvatske, Slovenije i drugih država srednje i jugoistočne Europe.

Velika svečanost

Dodjela nagrađenim europskim gradovima u različitim kategorijama, koje ACES Europe ocjenjuje svake godine, očekuje se na velikoj svečanosti ACES Europe Gala Ceremony 2020 u prosincu 2020. godine, u Europskom parlamentu u Bruxellesu, uz prisustvo čelnika Europskog parlamenta, Europske komisije i članova europskih sportskih i drugih gospodarskih institucija i udruženja.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba