U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju održana primopredaja redomata za medicinsko – biokemijski laboratorij, koji je donirala Zagorska liga protiv raka

ZADOVOLJNO I MEDICINSKO OSOBLJE I PACIJENTI: “Redomat je uveo red u čekaonicu i smanjio vrijeme čekanja pacijenata”

Objavljeno: 20.12.2019. ivanabelosevic

U integriranoj čekaonici medicinsko – biokemijskog laboratorija Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, održana je primopredaja redomata, kojeg je Specijalnoj bolnici donirala Zagorska liga protiv raka. U rad su ga, simboličnim rezanjem vrpce, pustili zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i predsjednik Zagorske lige za borbu protiv raka Stanko Belina. Voditeljica medicinsko – biokemijskog laboratorija Danijela Polak Erceg rekla je kako se radi o sustavu za prijem pacijenata koji se sastoji od redomata, modula za upis i uređaja koji služi za evidentiranje uzimanja uzoraka.

Integrirana čekaonica

– Redomat je spojen s postojećim laboratorijskim informacijskim sustavom i donio nam je puno novih funkcionalnosti i pomogao u svakodnevnom radu. Prvenstveno je uveo red u čekaonicu, osigurao privatnost pacijenta i smanjio vrijeme čekanja pacijenata, ubrzao se protok pacijenata i time smo dobili zadovoljne korisnike laboratorijskih usluga, a to nam je i bio cilj. Imamo puno pozitivnih komentara pacijenata vezanih za tu integriranu čekaonicu. U tijeku je identifikacija pacijenata pomoću čitača magnetskih kartica, gdje ćemo pacijente identificirati pomoću zdravstvenih iskaznica ili kartica dopunskog osiguranja, a izrađuje se nova verzija informacijskog sustava koja će omogućiti da se uputnice brže povuku i skrati vrijeme pacijenta provedeno u ustanovi. U ovoj fazi imamo ubrzano vađenje, a sada čekamo ubrzani prijem pacijenata – istaknula je Polak Erceg.

Iz cijele Hrvatske

Stanko Belina je izrazio zadovoljstvo u svoje ime i u ime članova Zagorske lige protiv raka, koji su svojim nesebičnim radom uspjeli prikupiti  financijska sredstva.
– Tako smo uspjeli nabaviti ovaj uređaj koji će sasvim sigurno služiti svim pacijentima iz Krapinsko – zagorske županije, pa i onima i iz cijele Hrvatske, koji dolaze ovdje na liječenje. Prije su ovdje bili grozni redovi i niste mogli proći, a sad kad dođete je svega par ljudi i vidi se da je to bila isplativa investicija. Uvjeren sam da će naši pacijenti biti zadovoljniji, a usluga koju ćemo pružiti pacijentima bit će još kvalitetnija – naglasio je Belina.


Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek kazala je kako je zaista važno imati uslugu medicinsko biokemijskog laboratorija koja je kvalitetna, pristupačna i brza za sve pacijente.
Ravnateljica SBKT-a Željka Žnidarić zahvalila je Zagorskoj ligi protiv raka na još jednoj hvalevrijednoj donaciji. Na primopredaji redomata bio je i župan Željko Kolar.

 

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba