Jerko Ćesić – Ljudina već je dulje od tri desetljeća povezan s nogometom, pa tako neizostavno i s kultnim malonogometnim turnirom “Kutija šibica”. Ove godine voditelj je ekipa u svim kategorijama

“Svima je san zaigrati ‘Kutiju’ na Štefanje. Nadam se da sa sve tri ekipe kročim prema završnici, bez obzira na to što su svi protivnici jaki”

Objavljeno: 19.12.2019. zagorjeinternational

Ime Jerka Ćesića, poznatijeg pod nadimkom Ljudina, dobro je poznato svim ljubiteljima velikog i malog nogometa, budući da se radi o čovjeku koji je dulje od tri desetljeća povezan s nogometom, pa tako neizostavno i s kultnim malonogometnim turnirom “Kutija šibica”. Iako je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine s Nogometnim klubom Posušje, nekako se stječe dojam da mu je puno draža titula osvajača “Kutije šibica”.
– Veliki sam zaljubljenik u nogomet i sportski zanesenjak koji je nekad igrao nogomet, ali su me ozljede spriječile da ostvarim ozbiljniju karijeru. Brzo sam shvatio da mi je pametnije da prestanem igrati i počnem voditi ekipe, a na “Kutiji” kao voditelj nastupam još od 1995. godine. Došao sam s ekipom MNK Sec iz Širokog Brijega, za koju sam tada okupio Baku Sliškovića, Bazinu, Bubala, Haraminu, Margetu i druge prekaljene igrače i već u tom premijernom nastupu smo osvojili turnir – prisjetio se Ljudina početaka na “Kutiji”.

Teži povratak

– Već za iduću “Kutiju” sam pojačao momčad i doveo Vedrana Runju, Igora Musu, Ivana Leku, ali imali smo peh i ispali u prvom krugu. Lakše mi je što su me izbacili moji Hercegovci jer su u ekipi, između ostalih, bili Predrag Jurić i Vlado Prskalo, ali to vam je čar “Kutije” – jedne godine je osvojiš, a druge ispadneš u prvom krugu. Evo, to se dogodilo i Quattro Leonesima koji su ove godine ispali u prvoj utakmici – kaže Ljudina, dodajući da se na pobjednike protivnici uvijek najviše “napale”, pa je njima povratak na “Kutiju” još teži.
– Ali, ponavljam, upravo u tome je čar “Kutije” i zato je volim i podržavam. Zato i dolazim već 35 godina na turnir sa svojim momčadima – poručuje Ljudina, koji nije uspio ponoviti taj rezultat i osvojiti turnir, ali nije nezadovoljan.
– Uvijek sam imao dobru ekipu i znali smo imati uspjeha, igrali smo i četvrtfinala i ostavio sam traga na “Kutiji” tijekom svih tih godina. Svima je san zaigrati “Kutiju” na Štefanje, a mi smo imali tu sreću prošle godine – kaže legendarni Ljudina.
Ove godine na “Kutiju” je stigao kao voditelj ekipa u svim kategorijama, pa tako Svadbeni salon Bagušić Good Life Fitness Centar igra u seniorskom dijelu, C.B. Off-On Toni i Gogo Zgi nastupaju u veteranskom dijelu, dok u ženskom dijelu Ljudina vodi ekipu Konoba Tomić Brač Beach Bar Cool Split, na nagovor svog prijatelja Jakše Michielija Tomića.
– Dobro nam ide jer evo guramo sa sve tri ekipe prema završnici i nadam se da ćemo sa sve tri ekipe igrati na Štefanje. Seniore, za koje igraju provjereni i dokazani igrači velikog i malog nogometa, očekuje susret s ekipom Sveti Jakov Dugi Rat, koji su prije par godina osvojili Torcida kup, ali mi ih se ne bojimo. Vjerujem u svoje momke i siguran sam da uz podršku navijača prolazimo dalje. U momčadi su odlični vratar Bačak, Landeka koji je ponikao u Dinamu s Lukom Modrićem, odlični Dado Penava iz MNK Seljak Livno, koji igra za bosansku malonogometnu reprezentaciju, dva mlada Begića… – ističe Ljudina.
Veteransku ekipu je pak sastavio od velikonogometaša iz Dalmacije i Hercegovine, pa kaže kako sada ima slatke brige koga ubaciti protiv Promotion Playa, koji su također jaka ekipa.

Ženski dio

Ove se godine po prvi puta okušao i u ženskom dijelu turnira, a kaže kako njegove cure igraju sjajno te bi “posramile i brojne muške nogometaše”.
– Nije lako voditi tri ekipe, ali ja sam cijelim srcem u tome i zbilja bih volio nešto napraviti ove godine. Nadam se da sa sve tri ekipe kročim prema završnici, bez obzira na to što su svi protivnici jaki i što ih mi sve respektiramo. Ali ja vjerujem svojim ekipama i nadam se prolasku u četvrtfinale, koje se igra na Štefanje, a onda što bude. Možda se vidimo i u finalu – optimističan je Ljudina, dodajući da je ionako uvijek bio “bolji voditelj ekipa, nego igrač”.
– Na kraju moram pohvaliti organizatore turnira koji zbilja rade sjajan posao i dižu ovaj turnir iz godine u godinu te mi se čini da je ove godine turnir na još višem nivou nego prethodnih godina – zaključuje Jerko Ćesić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba