U Krapini održana konferencija “Mladi, alkohol i vožnja”, namijenjena mladim vozačima

ISPROBAVAJU “PIJANE NAOČALE”: Svake godine uključi se i kroz akcije prođe oko tisuću učenika srednjih škola i stotinu polaznika autoškola

Objavljeno: 12.12.2019. ivanabelosevic

“Mladi, alkohol i vožnja” naziv je konferencije održane danas u Srednjoj školi Krapina. Koordinatorica Mreže udruga Zagor Ivana Radanović rekla je kako je projekt pokrenut još 2013. godine, pod nazivom “Bez promila“, a namijenjen je mladim  vozačicama i vozačima s područja Krapinsko – zagorske županije, iako im je drago kada se u njega uključe i mladi izvan županije.

“Pijane naočale“

– Svake godine uključi se i kroz akcije prođe oko 1000 učenika srednjih škola i stotinu polaznika autoškola. Drago nam je što se svake godine u predavanja i akcije uključi svih devet srednjih škola. Imamo takozvane “pijane naočale“, koje simuliraju kako se vidi u alkoholiziranom stanju, a mladi kod nas rješavaju i različite didaktičke igre i vide na koji ih način zapravo ne mogu riješiti. Također, s nama razgovaraju o problemima ako se nađu u prometu u alkoholiziranom stanju, ali isto tako ako sjedaju u auto s osobom koja je u alkoholiziranom stanju – istaknula je Radanović te dodala kako ovaj program s Mrežom udruga Zagor provode Policijska uprava krapinsko – zagorska, Udruga Regenerator i Krapinsko – zagorska županija, a  financiran je iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

150 tisuća kuna

Na konferenciji je bio i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je kazao kako je jako važna preventiva i edukacija mladih.
–  Zahvaljujući preventivnim akacijama policije, Krapinsko – zagorska županija je među dvije županije s najmanje prometnih nesreća. Djecu koji će postati vozači treba upozoravati da je alkohol jedan od četiri čimbenika radi koji se najviše događaju prometne nesreće, stoga ih treba podučiti i naučiti koliko je alkohol štetan, prvenstveno u prometu – rekao je Ferek – Jambrek, dodavši kako je projekt godišnje vrijedan između 130 i 150 tisuću kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba