POKREĆE LI SE LAVINA? Štrajk upozorenja najavili i privatnici – 2. i 3. prosinca neće puniti proračun

TRAŽE: Smanjenje poreza na dohodak, podizanje neoporezivog praga plaće, PDV od 22 posto i smanjenje poreza na isplaćenu te ukidanje poreza na reinvestiranu dobit

Objavljeno: 30.11.2019. zagorjeinternational

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je kako za 2. i 3. prosinca organizira “Prvi financijski štrajk privatnog sektora”, jer je, kažu, hrvatsko gospodarstvo preopterećeno visokim porezima, koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje.

Oglasili su se priopćenjem:

– Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje. Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju:

1. smanjenje poreza na dohodak na 8 posto uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn)

2. smanjenje PDV-a na 22 posto za sve proizvode i usluge

3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8 posto, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.

Provedbu poreznih rasterećenja očekujemo kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020.godinom. Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, …). Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva – najavili su iz udruženja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba