U Vatrogasnom domu DVD-a Radakovo održana skupština Vatrogasne zajednice KZŽ – za novog člana zapovjedništva izabran Mladen Matković iz DVD-a Veliko Trgovišće

Za zagorske vatrogasce u sljedećoj godini preko 1,3 milijuna kuna, od čega 600.000 kuna za sufinanciranje vozila i opreme

Objavljeno: 25.11.2019. zagorjeinternational

U Vatrogasnom domu DVD-a Radakovo u subotu je održana 32. sjednica skupštine Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. Nakon prihvaćanja dnevnog reda i izbora Radnog predsjedništva, prihvaćena je prva izmjena financijskog plana za 2019. godinu, koji je povećan za 60.650 kuna pa sada iznosi 1.281.750 kuna.

Županija povećala sredstva

Kako je istaknuo predsjednik VZ-a KZŽ Stjepan Skuliber, povećanje je prije svega zbog dodatnih 50.000 kuna od strane Krapinsko –zagorske županije te je zahvalio Županiji na povećanju za ovu, ali i za sljedeću godinu. Naime, u financijskom planu za 2020. godinu ugrađeno je 1.100.00 kuna sredstva od Županije, što je povećanje od 100.000 kuna u odnosu na ovu godinu, pa je u planu za 2020. ukupno predviđeno 1.335.600 kuna. Tako je ponovno oko 600 tisuća kuna predviđeno za društva i javne postrojbe temeljem niza raznih sufinanciranja, od nabavke vozila, opreme, osposobljavanja do proslava i ostalih načina na kojima županijska zajednica pomaže svojim članicama. Jednoglasno su prihvaćeni i plan rada i financijski plan za 2020. godinu. U planu aktivnosti su podijeljene na cjeline  – Stručna služba (upravljanje, administracija, poslovni prostor), Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva, Osposobljavanja i usavršavanja,vježbe i natjecanja, Skrb o pomlađivanju i rad s mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.

Sud časti

Skupština je imala i mali izborni dio. Naime, kako je Dalibor Šoban dao ostavku na mjesto u zapovjedništvu VZ KZŽ, a zapovjednik Marijan Lovrenčić, koji prema statutu predlaže članove zapovjedništva, predložio je Mladena Matkovića iz DVD-a Veliko Trgovišće. Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog, kao i za dva nova člana Suda časti. To su Milan Burić iz DVD-a Pregrada i Branko Tukač iz DVD-a Hraščina-Trgovišće. Oni su zamijenili Ivicu Glasa, koji je podnio ostavku i Vladimira Tršinskog, koji više nije član Skupštine, a što je uvjet za članstvo u Sudu časti. Pred kraj skupštine, predsjednik DVD-a Radakovo Oliver Borošak predstavio svoje društvo, domaćina ove skupštine, a u ime VZO Kraljevec na Sutli zahvale i pozdrave uputio je predsjednik zajednice Mario Harapin. Skupštini je prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je rekao da su u Županiji svjesni značaja vatrogastva, što potvrđuje konstantno povećanje sredstava, pa je za 2021. godinu već najavio 1.200.000 kuna. Podsjetio je da je 2014. godine županija Vatrogasnu zajednicu financirala sa 665.000 kuna, pa će kroz koju godinu povećanje iznositi 100 posto.

 

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba