“HRVATSKA MORA BOLJE“: Više tisuća ljudi okupilo se na prosvjedu na Trgu bana Jelačića, Krapinski profesori vratili se zadovoljni u Zagorje

“Sve je prošlo u najboljem redu, nadamo se pozitivnom rješenju situacije i to možda već danas“

Objavljeno: 25.11.2019. zagorjeinternational

Iz Zagorja je jutros krenulo 10 – ak autobusa kako bi u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovali na velikom prosvjedu nastavnika “Hrvatska mora bolje“ kojeg su organizirali sindikati zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Put Zagreba tako je krenulo više od 500  zagorskih prosvjetara koji su svojim transparentima jasno poručili kako se bore za bolje obrazovanje i prava djece, a s krapinskim profesorima u autobusu je bila i naša novinarka. Samo neke od njihovih poruka glasile su “Vratite nam dostojanstvo i učenike u učionice“, “Ne održavamo nastavu kako bi vas nešto naučili“, “Što je važnije od znanja? Ništa“ i  “Mi smo budućnost“.

Prosvjed na Trgu počeo je u 12.05 sati, a prema procjenama sindikata okupilo se više od 40 tisuća prosvjednika koji su jasno poručili Vladi kako ne odustaju od svojih zahtjeva. Naši su se profesori u Krapinu vratili dvojakih osjećaja.

– Zadovoljan sam organizacijom prosvjeda, sve je prošlo u najboljem mogućem redu i mislim da svi oni koji nisu bili toliko upoznati sa situacijom su danas mogli čuti presjek svega. Nadamo se pozitivnom rješenju situacije i to možda već danas – rekao je sindikalni povjerenik Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine, Igor Šoštar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba