U Termama Tuhelj se održava konferencija RockPaperFounders, koju organiziraju Svjetski investicijski ured poslovnih anđela Hrvatska, KZŽ, ZARA i Poduzetnički centar KZŽ

“Sudjeluje 100-tinjak poduzetnika digitalne ekonomije, koji će razmijeniti znanje i iskustvo, dok će poduzetnici početnici moći naučiti kako doći do investicija i što je potrebno za uspjeh“

Objavljeno: 20.11.2019. ivanabelosevic

U hotelu Well u Termama Tuhelj se održava konferencija RockPaperFounders, koju organiziraju Svjetski investicijski ured poslovnih anđela Hrvatska, Krapinsko – zagorska županija, Zagorska razvojna agencija i Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije. Okuplja 100-tinjak poduzetnika digitalne ekonomije, koji će imati prilike razmijeniti znanje i iskustvo.

Tri panela

Osim za one iskusnije, konferencija nudi i sadržaje za poduzetnike početnike, koji će moći naučiti kako pripremiti svoju tvrtku za osiguravanje investicije, ali i umrežiti se s iskusnim poduzetnicima i investitorima te tom prilikom u neposrednom razgovoru čuti više o najvećim izazovima hrvatskih poduzetnika, njihovom uspjehu i naučenim lekcijama iz neuspjeha. Gosti predavači Maryam Najafi, Daniel Ackermann, Victoria Zinchuk i mnogi drugi domaći i inozemni stručnjaci, poslovni anđeli i investitori.

Direktorica WBAF ureda Hrvatska te zamjenica ravnateljice Zagorske razvojne agencije Helena Matuša rekla je kako je ova konferencija početak novih aktivnosti koje će provoditi narednih godina u Krapinsko – zagorskoj županiji i uvod je u Poslovno – tehnološki inkubator koji će se postaviti u Krapini.

– Kroz ovu konferenciju pokušavamo spojiti poduzetnike i moguće investitore. Jučer smo počeli s radionicom s 20-ak poduzetnika, gdje im je kolegica Maryam Najafi iz Irana prezentirala kako svoju tvrtku pripremiti za investiciju i kako razgovarati s investitorima. Danas su ti polaznici radionice imali priliku uživo testirati što su naučili i razgovarati s investitorima, a sada će od svojih kolega koji su uspjeli, slušati što im je potrebno za uspjeh, a kasnije ćemo govoriti o onoj drugoj strani, gdje će ti isti uspješni poduzetnici govoriti o tome gdje, kako i zbog čega nisu uspjeli. Danas imamo tri panela, radi se o timu, kapitalu i rastu i to su vrlo važne stvari kada razmišljate o svojoj tvrtki i kako je postaviti na noge – istaknula je Matuša.

Konferenciju je otvorio krapinsko – zagorski župan  Željko Kolar.

Ulaganje u mlade i kreativne

– Ovaj događaj je bitan za pozicioniranje Krapinsko – zagorske županije kao regije koja na jedan malo drugačiji način pristupa start up-ovima i mladim poduzetnicama koji imaju ideju. To ćemo najbolje provesti uz Poslovno – tehnološki inkubator gdje ćemo imati 15 inkubatorskih jedinica – pet za proizvodne i 10 za uslužne djelatnosti. Tamo će poduzetnici, osim besplatnog prostora, u kojem će moći iskazati svoju ideju, imati i mentorstvo Poduzetničkog centra, ali i podršku drugih naših agencija, od REGEA-e i ZARA-e, a s druge strane imat će podršku WBAF ureda u Hrvatskoj za Europsku uniju, gdje ćemo ih na neki način spajati s poslovnim anđelima iz cijelog svijeta. Osim otvaranja tržišta i mogućnosti da dođu do druge vrste kapitala koje poslovne banke ne prate u Hrvatskoj, izuzetno je važno što će mentori poduzetnicima pokazati kroz što su sve prošli kako bi postali uspješni – naglasio je Kolar te dodao kako poslovni anđeli žele uložiti novac u mlade, kreativne i sposobne ljude, a Krapinsko – zagorska županija je tu da ih spaja i umreži.

– Za poduzetnike je najbolje da se jave u Poduzetnički centar koji će ih dalje uputiti, na koji način pokrenuti posao – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba