U Zaboku održana tribina “Sigurnost u prometu osoba starije životne dobi”

“Prosjek starijih vozača koji uzrokuju prometne nesreće je 10 posto, a više stradavaju kao pješaci jer ne nose reflektirajuću odjeću po mraku”

Objavljeno: 19.11.2019. zagorjeinternational

U prostorima DVD-a Pavlovec u Zaboku, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, županijskog Odbora za sigurnost u prometu i Policijske uprave krapinsko – zagorske, održana je stručna tribina pod nazivom “Sigurnost u prometu osoba starije životne dobi”.

Psihomotorne sposobnosti

Razgovaralo se o aktualnim propisima s područja sigurnosti u prometu, ishođenju i produženju liječničkih potvrda i vozačkih dozvola, s posebnim osvrtom na osobe starije životne dobi kao jedne od najugroženijih skupina u prometu.
Predsjednik županijskog Odbora za sigurnost u prometu Ivica Jelenčić istaknuo je kako je ovakvo događanje organizirano po prvi puta, jer su, s obzirom na to da se Odbor već godinama bavi edukacijom djece predškolske i školske dobi, sada odlučili posvetiti se starijoj populaciji. Predstavnica Odbora za sigurnost u prometu Petra Kolarić savjetovala je svima da, ako primijete da njihove psihomotorne sposobnosti nisu dobre, odustanu od upravljanja vozilom.

Nisu rizična skupina

– Prosjek starijih vozača koji uzrokuju prometne nesreće iznosi 10 posto. Postotak sudjelovanja u prometnim nesrećama nešto je veći, ali stariji nisu toliko rizična skupina. Više stradavaju kao pješaci jer ne nose reflektirajuću odjeću po mraku – otkrio je voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU krapinsko – zagorske Marijan Grmovšek.
Događanju su nazočili i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba