Objavljena konačna rang lista natječaja LAG-a “Zeleni bregi” – potpore ostvarilo i 17 zagorskih općina i gradova

SVAKOME PO 148.250 KUNA: Gradit će se dječja i sportska igrališta, rekonstruirati sportski dom, trg, mrtvačnica, tržnica te graditi pješačke staze

Objavljeno: 12.11.2019. ivanabelosevic

Lokalna akcijska grupa “Zeleni bregi“ objavila je konačnu rang listu natječaja za provedbu projekta tipa operacije 2.1.1. “Ulaganja u općedruštvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“. Pristigla je 21 prijava i sve su nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja zadovoljile uvjete propisane LAG natječajem. Upravni odbor LAG-a “Zeleni bregi“ na svojoj je sjednici u Zlatar Bistrici stoga donio odluku o dodjeli ukupno 3.113.250 kuna.

Rekonstrukcije i izgradnje

Među 21 projektom koji su zadovoljili kriterije, je i 17 projekata iz gradova i općina Krapinsko – zagorske županije i svi su ostvarili isti iznos potpore od 148.250 kuna.
NK “Gaj“ Mače prijavio je projekt rekonstrukcije Sportskog doma Mače, Općina Marija Bistrica rekonstrukciju Trga pape Ivana Pavla II., Udruga za šport, rekreaciju i kulturu Gornja Podbrezovica prijavila je opremanje objekta ateljea za prezentaciju sportske opreme na području općine Đurmanec, Općina Gornja Stubica, rekonstrukciju i dogradnju pješačkih staza unutar groblja u Gornjoj Stubici, a Općina Bedekovčina uređenje dječjeg igrališta u Bedekovčini. Općina Radoboj je pak ostvarila potporu za uređenje pješačke zone, Općina Mihovljan za rekonstrukciju mrtvačnice u Mihovljanu, Općina Stubičke Toplice za rekonstrukciju tržnice, Grad Donja Stubica za rekonstrukciju Parka obitelji Feller u Donjoj Stubici i Grad Oroslavje za rekonstrukciju postojeće složenije građevine gradske tržnice. Općina Lobor ostvarila je potporu za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta na području općine, Općina Jesenje za oblikovanje dječjeg igrališta s boćalištem, Grad Zlatar za fitness/street workout park, Općina Zlatar Bistrica za izgradnju dječjeg igrališta, Grad Krapina za izgradnju sportskog igrališta u naselju Tkalci, Općina Novi Golubovec za opremanje Društvenog doma Novi Golubovec i Općina Veliko Trgovišće za izgradnju pješačkih staza groblja u Velikom Trgovišću.

Drugi natječaj

Inače, ovo je bio drugi natječaj LAG-a “Zeleni bregi” iz Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2014. – 2020. Prvi LAG natječaj Tipa operacije 1.1.2. “Unapređenje poslovne konkurentnosti malih poljoprivrednih gospodarstava“ raspisan je u lipnju 2018. godine, kada je zaprimljeno 55 projektnih prijava, a potporu je ostvarilo 30 korisnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba