Općinska organizacija HDZ-a Marije Bistrice održala sastanak, na kojem se raspravljalo o realiziranim općinskim projektima, ali i onima u pripremi

“Projektiranje brze ceste prema Mariji Bistrici je u tijeku, realizacija se očekuje potkraj sljedeće ili početkom 2021. godine”

Objavljeno: 09.11.2019. zagorjeinternational

Općinska organizacija HDZ-a Marije Bistrice održala je sastanak, na kojem se raspravljalo o realiziranim općinskim projektima, ali i onima u pripremi, kao i nadolazećim predsjedničkim izborima. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Velike investicije

– Rezultati rada naše stranke ovdje u Općini Marija Bistrica itekako su vidljivi.  Cijeli tim ljudi sastavljen od načelnika, zamjenice načelnika, predsjednika vijeća, svih naših vijećnika te njihovih radnih timova i odbora polučio je impresivne rezultate tako da im na tome čestitam. Velike su investicije ovdje u Mariji Bistrici – rekao je Tušek te nastavio kako je upravo Marija Bistrica posebno mjesto, ne samo za stanovnike Hrvatskog zagorja, već i za sve Hrvate.
Načelnik Marije Bistrice Josip Milički istaknuo je kako Općina provodi nekoliko kapitalnih projekata.

EU komponenta

– Ono na što smo uistinu ponosni jest izgradnja novog dječjeg vrtića, zatim projekt proširenja groblja i izgradnje mrtvačnice te reciklažno dvorište. Sveukupno je investicija vrijedna 25 milijuna kuna, od kojih je EU komponenta 17 milijuna. To je onaj zamah koji se dogodio. Potpora iz EU fondova iznosi dva i pol izvorna proračuna, što doista nije mala stvar – rekao je načelnik Milički, koji se dotaknuo i nedavno otvorene dionice brze ceste do Zlatar Bistrice.
– Svi znamo koliko znači brza, efikasna i sigurna povezanost. Brza cesta otvorena je do čvora Zlatar Bistrica koji je praktički na području općine, a tu je i novih 3,6 kilometara do samog centra Marije Bistrice, što je već u projektiranju, dok realizaciju očekujemo već potkraj sljedeće ili početkom 2021. godine – naglasio je načelnik Milički.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba