Ministar gospodarstva Darko Horvat i državni tajnik Mario Antonić boravili u Kini, a Antonić je prije toga posjetio i hrvatsko veleposlanstvo u Dohi

“Kreću pripreme za odlazak hrvatske poslovne delegacije i poduzetnika u Katar. Velika je to prilika i za zagorske poduzetnike”

Objavljeno: 09.11.2019. zagorjeinternational

Hrvatsko izaslanstvo predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, u sklopu kojeg su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te državni tajnik Mario Antonić, boravilo je ovog tjedna u Kini, gdje su, između ostaloga, bili na otvorenju Hrvatsko – kineskog poslovnog foruma u Šangaju.
Mario Antonić je, uz to što je bio dio izaslanstva u Kini, prije boravio i u Dohi, gdje je posjetio hrvatsko veleposlanstvo.
– Posjet je za cilj imao iniciranje pripreme za dolazak hrvatske poslovne delegacije i hrvatskih poduzetnika u Katar, sa svrhom jačanja poslovnih veza s tom izuzetno progresivnom nacijom na jugu Arapskog poluotoka. Također je prepoznata mogućnost za jačanje suradnje na području kulture i gostovanja hrvatskih kulturnih djelatnika u Kataru – najavio je Antonić te dodao da se ovime otvara prilika za poduzetnike iz Krapinsko – zagorske županije za plasman roba i usluga na spomenuto tržište.
Osim što je s ministrom Horvatom bio na otvorenju Hrvatsko – kineskog poslovnog foruma, Antonić je kao dio izaslanstva sudjelovao na velikom međunarodnom uvoznom sajmu “China International Import Expo”, na kojem su izlagali hrvatski poduzetnici, te je bio na susretu sa zamjenikom kineskog ministra industrije i tehnologije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba