“MOŽEMO RADITI PRITISAK”: Sindikati upozorili Vladu da će prosvjede organizirati za vrijeme Kongresa Europske pučke stranke u Zagrebu

NE ODUSTAJU: U utorak ponovno štrajk u školama Krapinsko – zagorske županije

Objavljeno: 08.11.2019. zagorjeinternational

U školama Krapinsko – zagorske županije ponovno će se štrajkati u utorak. Toga dana štrajk je najavljen i u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, dok će se u ponedjeljak štrajkati u Požeško – slavonskoj i Splitsko – dalmatinskoj županiji.
Sindikati su objavili i podatke o odazivu danas, 21. dana štrajka, kada nastave nema u Vukovarsko – srijemskoj i Karlovačkoj županiji. Odaziv u srednjim školama je 87,37 posto, a u osnovnim školama 94,13 posto.
Također, sindikati su najavili kako se štrajk nastavlja i sljedećeg tjedna, a pregovori s Vladom nastavljaju se u ponedjeljak. Uputili su i upozorenje Vladi kako će prosvjede organizirati tako da se poklope s Kongresom Europske pučke stranke u Zagrebu.
– Ne očekujemo čuda od sastanka u ponedjeljak, ali Vlada je zaboravila da u sustavu obrazovanja ima 68.000 zaposlenih. Mi možemo raditi pritisak. Ovaj prosvjed im nije puno značio, ali možda će im značiti kad bude predsjedanje Europskom unijom ili Kongres EPP-a. Novi prosvjed ćemo organizirati tako da se poklopimo s tim terminom. Ako se pročuje u Europi, možda će ih prosvjed malo razbuditi – rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba