S posljednje sjednice Gradskog vijeća Pregrade:

Gordana Krizmanić i dalje ravnateljica vrtića “Naša radost”, donijeta i nova Odluka o financijskim pravima učenika i studenata

Objavljeno: 19.10.2019. AB

Na  posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Pregrade, za ravnateljicu Dječjeg vrtića Naša radost Pregrada, ponovno je imenovana Gordana Krizmanić, uz pohvale vijećnika na rad  i postignuća pregradskog vrtića.

Financijske potpore

Valja istaknuti da je Gradsko vijeće donijelo i novu Odluku o financijskim pravima učenika i studenata, kojom se želi postići transparentnija i jednostavnija dodjela financijskih sredstava učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Umjesto dosadašnjih učeničkih stipendija, uvedene su financijske potpore za učenike, koje će se dodjeljivati u istom iznosu kao i dosadašnje učeničke stipendije, ali prema kriteriju mjesečnog prihoda po članu kućanstva, kao što je to do sada vrijedilo za financijske potpore studenata.  Novom Odlukom ujedno su dignuti pragovi mjesečnih prihoda kućanstva na temelju kojih se određuje iznos financijske potpore studentima i učenicima. Dio Odluke koji se odnosi na Top stipendije nije izmijenjen, ali su umjesto dosadašnjih stipendija za izvanredna postignuća uvedene novčane nagrade za učenike i studente koji su ostvarili određene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, odnosno osvojili Dekanovu, Rektorovu ili drugu nagradu/priznanje na razini visokog učilišta.

Mentori i škole

Osim učenika nagrađivat će se i mentori, korepetitori, te Osnovna škola Janka Leskovara, Srednja Škola Pregrada, Glazbena škola Pregrada, čiji učenici su ostvarili određeni uspjeh na natjecanjima.
Novčane nagrade predviđene su i za učenike i studente volontere te one koji su ostvarili potvrdu o neformalnom obrazovanju (Youthpass ili drugo), dok su za učenike koji su ostvarili određene uspjehe na županijskim i regionalnim natjecanjima predviđene simbolične nagrade.

 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter