“ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ”: Grad Krapina i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli dio su EU projekta o održivom gospodarenju otpadom

UBACI U PLAVI SPREMNIK: Otkrij vrijednost sortiranja jer tvoje je mjesto lijepo koliko je čisto

Objavljeno: 14.10.2019. zagorjeinternational

Naša su mjesta lijepa koliko su čista, no, iako postoje mogućnosti predaje i organiziranog odvoza različitih vrsta otpada, neodgovorni pojedinci ugrožavaju okoliš, kao i zdravlje djece. Zbog pomiješanih nečistoća, nesortirani otpad ne može se reciklirati, već se mora odvesti na odlagalište otpada.
Za ljepotu okoliša u općini Hum na Sutli brine komunalno poduzeće HUMKOM d.o.o., no sada je vrijeme da svaki pojedinac da svoj doprinos. Upravo su zato Grad Krapina i općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli dio EU projekta “ČUVAJMO NAŠ OKOLIŠ: Izobrazno – informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Hum na Sutli”, u sklopu kojeg, kroz različite oblike aktivnosti, svaki građanin može otkriti vrijednost sortiranja.
U svojem kućanstvu imate plavi spremnik za korisni otpad, koji se odvozi u postrojenje za sortiranje. Na taj način dodatno se odstranjuju nečistoće te se poprave nenamjerne pogreške u sortiranju koje su napravili korisnici. Plastični materijali se dodatno razdvoje po vrstama, a papir se odvaja od kartona.
U plavi spremnik odlažu se sljedeće vrste korisnog otpada: novine, časopisi, revije, prospekti; knjige i bilježnice; kalendari i katalozi; čiste papirnate vrećice; sitna kartonska ambalaža; ostali papirnati proizvodi; isprani tetrapak; isprane plastične boce mlijeka, sokova i vode; isprane plastične boce ulja i octa; isprana ambalaža tekućih sapuna i šampona te čiste plastične vrećice i folije.
Promijenite svoje navike već danas i počnite SORTIRATI, jer samo svjesnim promjenama možete doprinijeti smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta.
Projekt je vrijedan 523.997,29 kuna, a sufinanciran je u 85-postotnom iznosu od 437.545,70 kuna sredstvima Europske unije, iz Kohezijskog fonda. Više informacija o projektu doznajte na zeleni.humnasutli.hr, a za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba