“100% domaće – 100% eko – 100% etno”: Otvoren 6. Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda u Zlatar Bistrici

“Više od tridesetak izlagača pokazat će što vrijedne ruke Zagoraca rade“

Objavljeno: 12.10.2019. Jožica Miklaužić

U Domu kulture u Zlatar Bistrici otvoren je šesti po redu izložbeno prodajni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda pod nazivom “100 % domaće -100 % – eko, 100 % – etno“, a koji se održava sve do 18 sati. Na ovogodišnjem sajmu prezentiraju se domaći autohtoni proizvodi, proizvodi tradicijskih obrta, zdrava hrana, ljekovito bilje, prirodna kozmetika, proizvodi iz integriranog i eko – uzgoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Mnogobrojnim okupljenima prigodnim se govorom obratio načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić koji je pritom istaknuo kako Sajam pokazuje da zagorski OPG – ovi imaju puno toga za pokazati.

Tradicijski obrti

– Danas je ovdje više od tridesetak izlagača, no bilo ih je još i više te se moram ispričati onima koje nismo mogli primiti zbog manjka prostora, a svi će oni pokazati što vrijedne ruke Zagoraca rade. Osim izlagača s područja Krapinsko – zagorske županije tu je i značajan broj onih koji dolaze iz Zagrebačke županije i grada Zagreba što pokazuje koliki je zapravo interes ne samo za proizvodnjom domaće hrane nego i različitim tradicijskim obrtima, koji su prepoznatljivi upravo za područje sjeverozapadne Hrvatske. Priključilo nam se također i nekoliko udruga s područja Krapinsko – zagorske županije, a koje će zajedno s Društvom “Naša djeca“ upriličiti kvalitetnu radionicu “Eko etno druženje“ s ciljem educiranja najmlađih o tradicijskim stvarima koje su radili naše bake i djedovi, tako da sam siguran da će danas svi posjetitelji otići zadovoljni iz Zlatar Bistrice – rekao je načelnik Miholić te dodao kako će sve posjetitelje Športsko ribolovno društva “Šaran“ iz Marije Bistrice počastiti besplatnim fiš paprikašem.

Nakon prigodnog nastupa Crkvenog zbora župe sv. Ivana Krstitelja manifestaciju je kao izaslanik krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, otvorio gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Mala domaćinstva

– Zahvaljujem svim izlagačima što su došli na sajam i naravno načelniku Miholiću na tome što podržava male OPG – ove, domaćinstva i radinosti. U današnje vrijeme kad su naše trgovine preplavljene razno raznim uvoznim proizvodima upravo ovakvi sajmovi su mjesto gdje možemo pokazati što još uvijek mi u Hrvatskoj, a pogotovo u Zagorju i okolici, možemo proizvoditi kao sto posto domaće, sto posto zdravo i sto posto etno – kazao je gradonačelnik Brlek.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, načelnica Mača Mladenka Mikulec, načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja, načelnik Marije Bistrice Josip Milički i mnogobrojni drugi gosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba