Društvo danas broji 120 članova

VELIKI JUBILEJ: DVD Pregrada, svečanom sjednicom obilježio 130. obljetnicu djelovanja

Objavljeno: 12.10.2019. IB

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pregrada, u petak je svečanom sjednicom obilježilo 130. obljetnicu djelovanja. Izvješće o radu podnio je predsjednik DVD-a Milan Burić, koji je prisutne upoznao s poviješću i radom Društva, te između ostalog istaknuo, kako DVD Pregrada danas broji 120 članova od kojih su 31 operativni, 42 ostala, 20 mladeži i 21 pomladak.

Događanju su prisustvovali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je predsjedniku Buriću uručio zahvalnicu za 130 godina djelovanja, zatim izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Stjepan Adanić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Adanić je uz čestitke naglasio da su ljudi u Hrvatskom zagorju i Pregradi stotinama godina u vatrogastvu te vatrogastvo cijene kao trud i žrtvu za opće društvene interese i za pomoć ljudima.

-To je usađeno u bilo našeg naroda, ljude Hrvatskog zagorja i cijele Republike Hrvatske. Čestitam ovim ljudima u Pregradi na 130. obljetnici postojanja i kontinuiranog djelovanja DVD Pregrada s time da su imali jedan mali prekid u vrijeme Prvog i Drugog svjetskog rata – kazao je Adanić koji je članovima društva prenio posebne čestitke predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Državni tajnik Antonić istaknuo je da Ministarstvo gospodarstva kroz sve svoje djelatnosti potiče i samo vatrogastvo kao takvo ali i da jačanjem ukupnog gospodarstva stvara generalno bolje ekonomske uvjete i više sredstava koja se mogu koristiti za nabavu zaštitnih sredstava i ostale opreme. Osim toga Ministarstvo putem robnih zaliha uvelike pomaže opremljenost vatrogasaca.

-Kroz institut robnih zaliha određenu opremu omogućavamo davati na čuvanje i korištenje vatrogasnim društvima u slučaju potrebe. Mi smo tu da služimo i damo sve što je moguće da vatrogastvo živi dalje. Hvalevrijedna je ova 130. obljetnica. U Hrvatskom zagorju to je sjajna tradicija koja uvijek okuplja ljude u tim plemenitim aktivnostima ali i kroz druženje, društveno socijalni utjecaj na cjelokupno društvo i zajednicu – izjavio je državni tajnik Antonić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba