U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna

Učenici Osnovnih škola iz Huma na Sutli i Zlatar Bistrice uživali u izvedbi mjuzikla “Alica u zemlji Bajke na dlanu“

Objavljeno: 11.10.2019. zagorjeinternational

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u organizaciji Krapinsko – zagorske županije je održan niz aktivnosti, među kojima i dvije nove izvedbe mjuzikla “Alica u zemlji Bajke na dlanu“. U mjuziklu su uživali učenici Osnovne škole Viktora Kovačića iz Huma na Sutli i učenici Osnovne škole Zlatar Bistrica. Izvedbama prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Mjuzikl je nastao u sklopu projekta Lumen, kojeg provodi Krapinsko – zagorska županija a osmislili su ga i pripremili učenici Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Zabok. Predstava je koncipirana u dva dijela, u njoj se nalaze prepoznatljive lokacije Hrvatskog zagorja, poput Dvora Veliki Tabor, a u obrisima se jasno aludira na zabočkog književnog velikana Ksavera Šandora Gjalskog, mističnost Velikog Tabora, legendu o Čehu, Lehu i Mehu, te legendu vezanu uz povijest i grb Zaboka.

 

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter