Varaždinska policija na graničnom prijelazu Cvetlin zaplijenila šest kilograma kokaina, pronađenog u vozilu njemačkih registracija

Zahvaljujući savršenom njuhu kujice Abe iz PU krapinsko – zagorske, droga završila u rukama policije

Objavljeno: 23.09.2019. zagorjeinternational

Kako piše Jutarnji.hr, varaždinska policija je u subotu održala izvanrednu konferenciju za medije, na kojoj su predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kaznenih djela iz domene zlouporabe droga. Rezultate su iznijeli načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i Voditelj odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke PU varaždinske Boris Divjak, koji je istaknuo dobar rad varaždinskih policajaca.

Hrvatski državljanin

Naime, u četvrtak oko 13.45 sati na Graničnom prijelazu Cvetlin, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin zaplijenili su šest kilograma kokaina u vozilu njemačkih registracija, koje je iz Slovenije ušlo u Hrvatsku. Radilo se o osobnom vozilu marke Audi Q7, kojim je upravljao 49–godišnji hrvatski državljanin s prebivalištem na području Zagreba. Prilikom granične kontrole, vozilo je pregledao službeni pas za detekciju droge Policijske uprave krapinsko – zagorske, te je na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno, u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno ukupno pet paketa kokaina, ukupne težine 6017,2 grama.
– Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdila polazna točka droge, krajnje odredište, eventualni sudionici i sve druge okolnosti ovog kaznenog djela. Točna čistoća i samim time vrijednost pronađene droge, znat će se po okončanju vještačenja – istaknuo je voditelj Divjak.

Vrhunski utrenirana

Najzaslužnija što zaplijenjena droga nije završila na ulicama, već u rukama policije, svakako je trogodišnja njemačka ovčarka Aba. Podsjetimo, PU krapinsko – zagorska četveronožnu “policijsku službenicu”. Njezin vodič i djelatnik PU krapinsko – zagorske iz grupe kriminaliteta droga, zadovoljan je Abom i njezinim sposobnostima, te nadodaje kako je ona hrabra, snažna, brza, vrhunski utrenirana i ima sve odlike službenih pasa.

FOTO: PU Varaždinska

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba