Radovi na prometnoj infrastrukturi u općini Zagorska Sela u punom su zamahu

Završena sanacija 520 metara županijske ceste na dionici Miljana – Desinić

Objavljeno: 21.09.2019. JM

U općini Zagorska Sela nedavno je dovršen projekt sanacije i presvlačenja novim slojem asfalta Županijske ceste 2151, na potezu od naselja Miljana do općine Desinić.

Kompletna sanacija

– Radi se o 520 metara ceste, koje je Županijska uprava za ceste presvukla novim slojem asfalta, a riječ je, dakako, samo o prvoj fazi radova. Cesta time nije do kraja asfaltirana te je za sljedeću godinu predviđena kompletna sanacija dionice Miljana – Desinić. Radovi su financirani sredstvima ŽUC–a – objasnila nam je načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec – Jurak.
Prema njenim riječima, trenutno je u završnoj fazi i rekonstrukcija prilazne ceste i parkirališta na nerazvrstanoj cesti prema crkvi sv. Katarine, gdje vrijednost radova iznosi 170 tisuća kuna.
– Sto tisuća kuna ostvarili smo apliciranjem na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, a ostatak sredstava se financira iz proračuna Općine – rekla je Krivec – Jurak te dodala kako su potpisali i ugovor s izvođačem radova za presvlačenje igrališta novim asfaltom u Zagorskim Selima, za što su također dio u iznosu od 129 tisuća kuna, dobili putem natječaja Ministarstva graditeljstva, dok će se ostatak sredstava do punog iznosa troškova od 200 tisuća kuna, financirati iz općinskog proračuna.

Asfaltni zastor

– U suradnji s HEP–om, završena je i rekonstrukcija električne mreže, dok smo zajedno s Hrvatskim cestama raspisali natječaj za izvođača radova na presvlačenju asfaltnog zastora za državnu cestu D229 Bratkovec – Harina Zlaka, te se nadamo da ćemo s radovima početi još ove godine – zaključila je načelnica Krivec – Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter