Na petoj sjednici Koordinacijskog odbora projekta “Krapinsko – zagorska županija – prijatelj djece”, razgovaralo se o budućim aktivnostima, participativnom dječjem proračunu i obilježavanju Dječjeg tjedna, od 7. do 13. listopada

Na više lokacija bit će izveden mjuzikl ”Alica u zemlji Bajke na dlanu”, nastao u sklopu projekta “Lumen”

Objavljeno: 05.09.2019. zagorjeinternational

U srijedu je održana peta sjednica Koordinacijskog odbora projekta “Krapinsko – zagorska županija – prijatelj djece“. Predsjednica Koordinacijskog odbora i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek tom je prigodom iznijela pregled aktivnosti prema trogodišnjem programu projekta za razdoblje od 2018. do 2020. godine, istaknuvši brojne aktivnosti za djecu i mlade, kako bi ih se osnažilo u razvoju i ujedno dala podrška obiteljima kroz razvijenu mrežu usluga za djecu.

Dječji mjuzikl

Članovi Koordinacijskog odbora pohvalili su trud i zalaganje Krapinsko – zagorske županije, te se dogovorili da će se aktivnosti nastaviti u narednom razdoblju, a kao područja na kojima je potrebno posebno djelovati, su širenje mreže usluga za ranu intervenciju, nedovoljan broj stručnjaka i mentalno zdravlje djece, kao najznačajniji čimbenik univerzalne prevencije, te razvijanje dječjih prava.
Ujedno je predstavljen i prijedlog participativnog dječjeg proračuna za 2020. godinu, odnosno, Javni poziv za prijavu prijedloga projekata koji će biti objavljen ovih dana. Svrha mu je identificiranje i realiziranje potreba djece. Planiran je u vrijednosti 100.000 kuna, a moguće je ostvariti financijsku potporu do 15.000 kuna. Zamišljeno je da se prijave projekti koje su inicirala i osmislila djeca, a odabrat će ih dječji gradonačelnici i načelnici.
Jedna od tema sjednice bio je i dogovor oko obilježavanja Dječjeg tjedna, od 7. do 13. listopada, pri čemu je dogovoreno da će u tom razdoblju na više lokacija biti izveden mjuzikl ”Alica u zemlji Bajke na dlanu”, koji je nastao u sklopu projekta “Lumen”, Krapinsko – zagorske županije, te predavanje za roditelje ne temu “Sretan roditelj – sretno dijete”.

Dječji dan u Saboru

Predsjednica Društva Naša djeca Zabok i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak izvijestila je pak o aktivnostima povodom 30. obljetnice donošenja Konvencije o pravima djece i 20 godina akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, najavivši Susret dječjih vijeća u Velikoj Gorici i Dječji dan u Hrvatskom saboru. Za početak prosinca dogovoreno je predavanje o pravima djece, koje će održati Gordana Buljan Flander, a također se u narednom razdoblju planira i posjet predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regine M. Castillo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba