Delegacija Grada Klanjca i Kulturnog centra Klanjec te 40-ak članova KUD-a “Antun Mihanović“, gostovalo na Festivalu žetve grada Wilamowice

KLANJČANI ODUŠEVILI PUBLIKU U POLJSKOJ: Zaplesali tradicionalne plesove Zagorja i Međimurja, a predstavila se i sekcija dvorskih plesova

Objavljeno: 05.09.2019. IB

Delegacija Grada Klanjca i Kulturnog centra Klanjec, na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom i 40-ak članova KUD-a “Antun Mihanović”, sudjelovala je od 30. kolovoza do 1. rujna u još jednom partnerskom programu “Europe za građane” u bratskom gradu Wilamowice. Ovogodišnji program održan je u Dankowicama, u okviru trećeg Festivala žetve grada Wilamowice.

Partneri na projektu

Uz Grad Klanjec, partneri u ovom programu bili su Kisújszállás Város Önkormányzata – Mađarska, Općina Horná Súča – Slovačka, Mesto Rajecké Teplice – Slovačka, Městský úřad Dolní Benešov – Češka, Grad Županja – Hrvatska, Općina Obec Kunerad – Slovačka i Grad Bihać – Bosna i Hercegovina.
KUD “Antun Mihanović” i KUD “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća održali su koncert u ispunjenoj dvorani Centra za kulturu grada Bielsko – Biala te u sklopu svečanog programa žetvenih svečanosti u Dankowicama. Nastupile su klanječka folklorna i tamburaška sekcija, folklorna pjevačka skupina i sekcija dvorskih plesova, koje su iskoristile prigodu da se poljskoj publici te partnerima iz ostalih zemalja sudionica još jednom pokaže dio bogate hrvatske kulturne baštine. Folklorna i tamburaška sekcija predstavile su se plesovima i pjesmama Zagorja i Međimurja, pjevačka skupina izvela je nekoliko tradicionalnih hrvatskih skladbi, dok su članovi sekcije dvorskih plesova predstavili valcer i polku.

Nastup ispred crkve

Iz Grada Klanjca ističu kako je nastup KUD-a “Antun Mihanović” naišao na odličan prijem publike, koja ga je nagradila velikim pljeskom. Poljake je oduševio i spontani nastup klanječkog KUD-a ispred crkve u Dankowicama nakon nedjeljne svete mise, kada su zajedno s klanječkim KUD-ovcima i sami zapjevali.
Tijekom boravka u Poljskoj, Klanjčani su posjetili obližnji muzej Auschwitz – Birkenau, Krakow i Szczyrk, jedno od poznatih poljskih skijališta te razgledali stari dio Bratislave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba