Župan Željko Kolar, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i zapovjednik Marijan Lovrenčić posjetili petoricu zagorskih vatrogasaca koji borave na dislokaciji na Dugom Otoku

“Svi hvale njihovu motiviranost, obučenost i angažman”

Objavljeno: 29.08.2019. ivanabelosevic

Zagorski vatrogasci već dugi niz godina svakog ljeta borave na dislokaciji u Božavi na Dugom Otoku, kao ispomoć kolegama vatrogascima u slučaju požara. Ove godine od lipnja ondje boravi pet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila. Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber najavio je da će ondje ostati do početka rujna.

Dugogodišnja suradnja

– Koliko traje sama sezona, ovisi o vremenu i odluci glavnog vatrogasnog zapovjednika. Vrlo smo zadovoljni ovom dislokacijom, imamo izvrsnu suradnju s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije i naši su se vatrogasci ovdje već udomaćili te su izvrsno primljeni. Drugih dislokacija nemamo, jedino ako po potrebi zatreba neka izvanredna, no ova je dugogodišnja i kao što sam rekao, pokazuje izvrsnu suradnju dviju vatrogasnih zajednica – istaknuo je Skuliber.
Zagorske je vatrogasce, u društvu predsjednika VZ-a KZŽ Skulibera i zapovjednika VZ-a KZŽ Marijana Lovrenčića, posjetio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Posebno me veseli što su naši vatrogasci ovdje ostavili dobar dojam i svi hvale njihovu motiviranost, obučenost i njihov angažman u zadacima koje trebaju ispunjavati, a s druge strane u ono malo slobodnog vremena, ostavljaju dojam mladih, obrazovanih i primjerenih ljudi. S lokalnom su zajednicom uspostavili vrlo dobar odnos, stoga im zahvaljujem i čestitam na sjajno obavljenom poslu – naglasio je Kolar.

Bratimljenje zajednica

Predsjednik VZ-a Zadarske županije Željko Šoša rekao je kako ova suradnja traje gotovo 20 godina.
– Mi imamo super suradnju, često posjećujemo njihove vatrogasne skupštine i mi njih pozovemo kad je naša skupština vatrogasaca. S kolegom Skuliberom razgovaram kako bi tijekom ove godine napravili bratimljenje između Vatrogasne zajednice grada Zadra i Marije Bistrice. Na Dugom Otoku ove su sezone bile dvije – tri intervencije, kad su bila nevremena bilo je dosta porušenih stabala koja su prepriječila prometnice i to su odradili vaši vatrogasci zajedno s našim ljudima – zaključio je Šoša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba